YURTHABER

Konya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akşehir’de Halk Oyunları Şampiyonası

Konya’nın Akşehir ilçesinde, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 2012 yılı...

Akşehir’de Halk Oyunları Şampiyonası

Konya’nın Akşehir ilçesinde, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 2012 yılı Halkoyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Finali’nin ilk bölümü Akşehir Açık Hava Tiyatrosunda gerçekleştirildi.

Akşehirlilerinde büyük ilgi gösterdiği şampiyonaya Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu katıldı.

Şampiyona açılışında konuşan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Anadolu’nun tüm renklerini tekrar Akşehir’de ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, önemli olanın ekiplerin katıldıkları yöreyi en iyi şekilde tanıtabilmek olduğunu söyledi. Oğul “Bu yarışmayla sizler aslında katıldığınız kentlerin tanıtımını yapıyorsunuz. Sizlerde bu işi büyük bir başarıyla yapıyorsunuz. Bu oyunları izlerken sizin yörelerinizi de tanımış oluyoruz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası Geleneksel Dal (Düzenlemesiz) yarışmasına geçildi. Şampiyonaya Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan 14 ekip gösterileri ile hakemlerden puan toplamaya çalıştı. Ekiplerin yarışmasının tamamlanmasının ardından toplu olarak sahneye çağrılan tüm halk oyunları ekiplerine yarışmaya katılım belgeleri ve madalyaları verildi.

Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası Geleneksel Dal yarışmasında birinciliği İstanbul Gök Meydan Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü kazanırken, İkinciliği Trabzon Beşikdüzü Yeşilköy Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Adıyaman Folklör Eğitim Kursu Gençlik Spor Kulübü kazandı.

Yarışmada dereceye giren gruplara kupaları İlçe Protokolü tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler