YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aktarlık sektörünün kooperatiflerle güçlendirilmesi hedefleniyor

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz: - "Anadolu'daki bitki çeşitliliği açısından rekabet avantajına sahip aktarlık sektörü için titizlikle yürütülen kooperatif çalışmaları, sorunları asgariye indirerek, ticari faaliyetleri geliştirecektir"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, aktarlık sektöründe yürütülen kooperatif çalışmalarının bu alandaki sorunları asgariye indirerek, ticari faaliyetleri geliştireceğini bildirdi.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Yılmaz, ATO'nun 23 No'lu Aktarlar ve Çiçekçiler Meslek Komitesinin girişimleriyle kurulan Sınırlı Sorumlu Tıbbi Aromatik Bitki Kooperatifinin (TAB-KOOP) 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Ankara'da tıbbi aromatik bitkilerin üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla kurulan kooperatifin, sektörün gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

Başkentteki yaşam ve tarım alanı dışındaki arazilerin endemik bitkilerin yetiştirilmesi için kullanılabileceğini belirten Yılmaz, "TAB-KOOP, sözleşmeli tarım üretimi gerçekleştirerek bu bitkilerden katma değerli ürün üretebilir. Endemik bitkiler son yıllarda geniş bir alanda kullanılıyor ve ihracatı yapılabilen bir ürün. Bu alanda direkt rafta yer alabilecek ürün üretimi gerçekleştirerek katma değer kazandırabiliriz." ifadelerini kullandı.

Kooperatifleşmenin aktarlık mesleğindeki dayanışmayı artıracağına ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bulunan 12 bin bitki türünün yaklaşık 4 bini endemik bitki türü. Anadolu'daki bitki çeşitliliği açısından rekabet avantajına sahip olan aktarlık sektörü için titizlikle yürütülen kooperatif çalışmaları, sorunları asgariye indirerek, ticari faaliyetleri geliştirecektir. Dünyaya ihracat yapabileceğimiz bir dayanışmayı bu kooperatif üzerinden planlıyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler