HABER

Akvaryumcuya kızdı, dev balık üretme tesisi kurdu

KAYSERİ (İHA) - Fanusta yetiştirdiği balık merakıyla başlayan tutkusunu ticarete dönüştüren bir akvaryumcu, yanlış balık satan işletmeciye kızarak yıllık 50 üretim kapasiteli balık üretim tesisi kurdu.

Amatör olarak 13 yıl önce akvaryum balığı beslemeyle başlayan balık merakını ticarete dönüştüren Kayserili akvaryumcu Nurettin Sevim, içerisinde her türlü balık üretiminin yapılabileceği bir tesis kurmayı başardı. 1996 yılında fanusta balık yetiştirmeyle bu merakının başladığını kaydeden Sevim, tutkusunu ticari zekasıyla birleştirmek için devlet memurluğundan istifa ettiğini dile getirdi.

Turgut Reis Mahallesi'nde 2 katlı bir balık üretme tesisi kuran Sevim, bu balık merakının bir akvaryumcunun kendisine yanlış bir balık vermesiyle başladığını ifade etti. Evinin bir odasında başladığı balık üretme merakı sebebiyle aile içinde sıkıntılar yaşadığını söyleyen Sevim, "Merakım, istediğim ürünü vermeyen akvaryumcuya çok kızarak başladı. Ben 2 dişi 1 erkek balık istemiştim. Bana 3 tane erkek vermişti. Ben balıkları yavrulatmak için alıyordum. Ben bu kızgınlığın sonucu akvaryumlarımı büyüttüm.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Kayseri'ye balık getirdim. Akvaryumlarımın sayılarını her geçen gün artırdım. Evimin bir odası tamamen akvaryumla doldu. Karımla bu konu yüzünden çok tartıştım. Daha sonra küçük bir baraka kiraladım. Akvaryumlarımı buraya yerleştirdim. Amatör bir ruhla hazırladığım üretim tesisimde çok güzel sonuçlar aldım. Fanusta yetiştirdiğim balık merakım geleceğimi değiştirdi" dedi.

Balık üretme tesisini geliştirdiğini söyleyen Sevim, tutkusunun ticarete dönüştürmek için devlet memurluğundan da istifa ettiğini belirtti. En önemli hedefinin balık ithalatını azaltarak yerli balık üretimine dikkat çekmek olduğunu kaydeden Sevim, "Yıllık 50 bin balık üretiyorum. 2 katlı bir üretim tesisimde kısmen de olsa Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyorum. Şu an her çeşit balıklardan yavru alabilecek kapasitedeyiz. Kayseri'de böyle tesis yok. Balık üretimi her ay düzenli olarak yapılmıyor. Yılın çeşitli dönemlerinde üretimde dalgalanmalar da oluyor. Balıkların da bir tahammül sınırı var" şeklinde konuştu.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler