YURTHABER

Manisa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alaşehir Devlet Hastanesinde gerçeği aratmayan tatbikat

Alaşehir Devlet Hastanesinde düzenlenen Hasta Acil Afet Planı (HAP) tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Alaşehir Devlet Hastanesinde gerçeği aratmayan tatbikat

Alaşehir Devlet Hastanesinde düzenlenen Hasta Acil Afet Planı (HAP) tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği yaşanan bir tren kazasının canlandırıldığı tatbikatta, hastane personelinin böylesine büyük bir kaza sonrası nasıl hareket etmesi gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.
Alaşehir Devlet Hastanesinde olası bir tren kazası sonrası yaşanabilecek bir durum senaryo gereği canlandırıldı. Tren kazasında ölen ve yaralananların ilk müdahaleleri, hasta yakınlarının davranışları, hasta yakınlarının yaralıları kendi imkanları ile taşımaları, hasta yakınlarının koşuşmaları ve ağlamaları gerçeğini aratmadı. Tatbikattan haberi olmayan bazı vatandaşlar gerçek zannedip, yardımcı olmaya çalışırken bazı vatandaşlar da tatbikat olduğunu bilmedikleri uygulamadan cep telefonu ile görüntü çekmeye çalıştı. Tatbikatta yaklaşık 60 öğrenci görev aldı.
Acil servis ve hastanede çalışanların acil durumlarda karşılaşılan eksikliklerin tespiti, daha duyarlı olunması amacıyla her yıl düzenlenen tatbikatta, bu yıl senaryo gereği Akkeçili Mevkiinde tren kazası yaşandı. Tren kazasında 5 ölü, 3’ü ağır yaralı olmak üzere çok sayıda yaralı sonrası hastane alarma geçti. Acil servis ekipleri yaralıların durumlarına göre kırmızı, sarı, siyah gibi çizgilerin anlamlarına göre müdahale etti.
Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, "Her yıl uygulanan tatbikatlarda senaryo gereği bu yıl bir tren kazasını canlandırdık. Amacımız yaralılara zamanında müdahale, eylem planlarının gözden geçirilmesi, yaşanabilecek aksaklıkları gözden geçirilmesi ve en kısa sürede en hızlı ve doğru uygulamayı sağlayabilmek. Tatbikata katılan tüm ekibimize ve bizlere destek veren öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Alaşehir Devlet Hastanesinde gerçeği aratmayan tatbikat

Alaşehir Devlet Hastanesinde gerçeği aratmayan tatbikat

Alaşehir Devlet Hastanesinde gerçeği aratmayan tatbikat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler