Alerjik rinitin, en fazla mevsimsel alerjik rinit olarak görüldüğünü belirten Dr. Aslan, "İlkbaharda ağaç ya da ot polenlerinin havaya yayılmasıyla bu polenlerin bazılarına karşı aşırı duyarlılığı olan kimi insanlarda şiddetli hapşırık, su gibi burun akıntısı, burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, gözlerde kaşıntı ve kızarıklık olarak ortaya çıkar" dedi.
Alerjik rinitin genellikle birkaç ay sürdüğünü açıklayan Uzman Dr. Aslan, "Kişinin hassas olduğu çiçek tozları kaybolunca şikayetleri de geriler ve ortadan kalkar. Bu hastaların yüzde 65 kadarında da alerjik akciğer hastalığı, halk arasında astım diye söylenen şikayetler ortaya çıkar. Hastaların önemli bir kısmında bu şikayetler yıl boyu vardır. Bu hastalar sürekli olarak bir takım alerjenlerle muhataptırlar. Bunların başında ev tozu alerjenleri gelir "şeklinde konuştu.
Alerjik rinitlerin tedavisinin, korunma, ilaç tedavisi, özellikle yıl boyu şikayeti bulunan hastalara aşı yapılması esaslarına dayandığını kaydeden Dr. Aslan, "Alerjik rinit, kişinin yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyen, çalışma performansını düşüren bir hastalıktır. Bu hastaların çoğunda ise sonradan alerjik rinit gelişme riski olduğu için takip ve tedavisi önem kazanmaktadır" dedi.