Barcelona'nın Arsenal'den renklerine bağladığı Kamerunlu orta saha oyuncusu Alex Song, İspanyol basınına tanıtıldı. 19 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Katalan ekibine transfer olan 24 yaşındaki oyuncu yeni kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzaladı.
CANLI MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
[*\ SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU / TIKLAYIN
**](http://iddaa.mynet.com/puandurumu?ligid=1%22)
Kamerunlu futbolcunun sözleşme fesih bedeli ise 80 milyon euro olarak açıklandı. 7 sezondur Arsenal forması giyen Alex Song, Barcelona'dan ayrılarak Çin'in yolunu tutan Seydou Keita'nın yerini doldurmaya çalışacak. Kamerunlu oyuncunun hem savunmada hem de orta sahada görev alma özelliği teknik direktör Tito Vilanova'nın elini kolaylaştıracak gibi görünüyor.
Öte yandan Alex Song, Barcelona'nın son yıllarda Arsenal'den kopardığı 7. futbolcu oldu.
2000 yılında Marc Overmars için 40 milyon euro, Emmanuel Petit için de 16 milyon euro'yu Londra kulübünün kasasına koyan Barcelona, 2003'te de Giovanni Van Bronckhorst'u bedelsiz olarak renklerine bağlamıştı.
Arsenal'den 2007'de Thierry Henry'i 24 milyon, 2008'de Alexander Hleb'i 17 milyon, geçtiğimiz yıl Cesc Fabregas'ı da 34 milyon euro bonservis bedeliyle transfer eden Barcelona, Londra kulübüne son 12 yılda yaklaşık 150 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.