İlçe genelini 10 ayrı bölgeye ayırarak evsel atıkları toplamak için titiz bir çalışma yürüten Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri, yeni oluşturduğu mobil temizlik ekibiyle tüm cadde ve sokakları tertemiz yapıyor. Geçmiş dönemlerde sadece ana caddeler, meydan ve işlek sokaklar için oluşturulan mobil ekipler yeni dönemde tüm cadde ve sokaklar için oluşturuldu.
Her geçen gün büyüyen ve gelişen kentin ihtiyaçlarını karşılamak için yeni yöntemler geliştiren Aliağa Belediyesi, ana caddeler, meydan ve işlek sokakların dışında tüm cadde ve sokakların sürekli temiz kalması için her bölge için temizlik timi oluşturdu. Temizlik timleri sorumlu bulunduğu cadde ve sokaklarda görev yaparak kent genelindeki tüm cadde ve sokakların sürekli temiz kalmasını sağlayacak.
"CADDELERİ VE SOKAKLARI TERTEMİZ BİR ALİAĞA İÇİN"
Önceki dönemlerde mobil ekiplerin genel temizleme yaptığını yeni dönemde her ekibe ayrılmış cadde ve sokakların olacağını bu şekilde daha sağlıklı bir çalışma yürütüleceğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Biz kentimizin daha temiz olması için çeşitli arayışlar içindeyiz. Temizlik işlerinde görevli arkadaşlarımız da 7/24 daha temiz bir Aliağa için çok büyük bir özveriyle çalışıyor. Evsel atıkları toplamak için ilçe genelinde 3 binde fazla konteynır kullanıyoruz. Konteyner olmayan ana arterlerde çöp birikmemesi için ring seferler düzenliyoruz. Bunun yanında ana arterler ve yoğunluğun olduğu bölgeler ağırlıklı olmak üzere adımbaşı diyebileceğimiz şekilde uygun noktalara 862 adet çöp sepeti yerleştirdik. Süpürme araçlarımız sabahın ilk saatlerinden itibaren meydan, cadde, sokak ve parkları temizliyor. Tüm bunların yanında trafik yoğunluğunun yaşandığı bölgelerde çöp birikmemesi için ekstra tedbirler aldık. Kent genelinde yeni bir model geliştirerek ve yeni mobil ekipler oluşturarak her cadde ve sokağın 24 saat temiz kalmasını sağlıyoruz” dedi.
ÇÖP KONTEYNIRLARINA PERİYODİK BAKIM
Günlük ortalama 62 bin 500 kilogram çöp toplayarak Aliağa’nın temiz kalmasını sağlayan Aliağa Belediyesi ekipleri, kent merkezi, Helvacı, tüm köyler, fabrikalar bölgesi ve Şakran Cezaevi’nde toplam 3 bin 52 adet çöp konteyneri kullanıyor. Mobilize ekibi ile düzenli olarak kontrol edilen konteynerlerde meydana gelen sorunların öncelikle yerinde giderilme yoluna gidiliyor. Yerinde giderilemeyen arızalar ise temizlik işleri atölyesinde tamir bakımı yapılıyor ve onarılıyor. Ayrıca ömrünü tamamlayan çöp konteynerleri de yenileriyle değiştiriliyor, ayrıca periyodik olarak dezenfekte ediliyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz