Toros Dağları'nda kendiliğinden yetişen alıç ağacının meyveleri vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Bazı köylüler ise topladığı alıç meyvesini satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 metreden nadiren de olsa 12 metreye kadar uzayabilen, pembe-beyaz renkte çiçekler açan, dikenli bir ağaç olan alıç ağacının daha çok yabani olarak yetiştiğini söyledi.
Kırmızı ya da koyu sarı renklerde, mayhoş tattaki alıç meyvesinin ekşi muşmula olarak da bilindiğini ifade eden Can, alıcın C vitamini başta olmak üzere çeşitli vitaminler içerdiğini belirtti.
Alıç meyvesinin önemli bir kalp ve damar sağlığı destekleyicisi olduğunu vurgulayan Can, kırsal kesimlerde yabani olarak yetişen alıcın bazı köylülere de gelir getirdiğini kaydetti.
Alıç meyvesinin bilimsel açıdan da bir çok faydasının olduğunun tespit edildiğini anlatan Can, "Kalp krizi riskini azaltıp, kalp atışlarını düzenler. Yüksek tansiyonu düşürüp, uykusuzluğa iyi gelir. Mideyi kuvvetlendirip, beyne kan akışını arttırır" diye konuştu.
Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz