Edirne’de barların bulunduğu sokakta yaşayan vatandaşlar, alkollü gençlerin uygunsuz davranışlarından şikâyetçi. I. Murat Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi 28. Sokak'ta oturan vatandaşlar alkolün tozunu kaçıran gençlerden yana dertli.
Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi yakınlarındaki barların sayısı her geçen gün artıyor. Açılan barlar özellikle gençlerin uğrak mekanı oluyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenen gençler alkolün ölçüsünü kaçırıyor. Alkollü gençler, ayrıldıktan sonra ailelerin yaşadığı sokaklarda uygunsuz davranışlarda bulunuyor. Kimi gençler sokak ortasında ihtiyacını giderirken, kimileri de alkol şişelerini evlerin bahçelerine atıyor. Bazıları ise alkollü bir şekilde direksiyon başına geçip tehlikeli manevralar yapıyor. Sürücülerin bir kısmı apartamların bahçe korkuluklarına çarparak zarar veriyor.
Gençlerin uygunsuz davranışları mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Özellikle akşam saatlerine doğru evlerinden çıkmakta zorlanan sokak sakinleri, alkollü gençlerle karşılaşmamak için sokak değiştirmek zorunda kalıyor.
Sokak sakinlerinden Ömer Ayyıldız, alkol satışı ve tüketimi yapılan mekanların eğitim kurumlarına ve ibadethanelere en az 100 metre uzaklıkta olması gerektiğini söyledi. Açılan barlardan üç tanesinin Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’ne uzaklığının 100 metrenin altında olduğunu iddia eden Ayyıldız, sözkonusu mekanlarda alkolün açıkta tüketildiğini kaydetti.
Aynı sokakta oturan emekli astsubay Erol Durugan ise akşamın belli saatlerinde sokak üzerinde yasak olmasına rağmen çift sıra parkların oluştuğunu belirtti. Belli bir saatten sonra markete gitmek istediklerinde sokakta güçlükle yürüyebildiklerini anlatan Durugan, “alkollü gençler gecenin ilerleyen saatlerinde gürültü yapıyor. Birbirileriyle tartışan gençler, gelip geçenlere sataşıyor.” dedi.
Alkollü insanlar sebebiyle yaşadığı sıkıntıları dile getiren Mürüvvet Durugan ise “Akşam ezanından sonra evden çıkamıyorum. Markete gidemiyorum. Alkollü kız ve erkeklerin uygunsuz davranışlarıyla karşılıyoruz. Apartamın duvarının dibinde ihtiyacını karşılıyor ve alkol şişelerini bahçeye atıyorlar, küfürler ediyorlar.” diye konuştu.
"AİLELERİN YAŞADIĞI YERLERDE BU TÜR MEKANLARIN AÇILMASI UYGUN DEĞİL"
Uzman psikolog Solmaz Bulut, ailelerin yaşadığı yerlerde bu tür mekanların açılmasının uygun olmadığını ifade etti. Gelişmiş ülkelerde, konut alanları ile eğlence mekânlarının farklı yerlerde olduğunu hatırlatan Bulut, “Alkollü sürücüler apartman duvarlarına çarpıyor. Bahçeye alkol şişeleri atılıyor. Sokaklarında uygunsuz davranışlarda bulunuluyor. Balkona rahat çıkamıyoruz. İçtikten sonra mahalle arasında dolaşan insanlar aralarında tartışarak gürültü yapıyor. Uyardıklarında ise tepki gösteriyorlar.” şeklinde konuştu.
Üniversiteli kız öğrencilerin kaldığı pansiyonu işleten Cafer Mustafa ise barlarla iç içe yaşamak zorunda kaldıklarını dile getirerek, bu işin, kurallarına göre yapılması gerektiğini vurguladı.
Aynı sokak üzerinde hem kız öğrenci pansiyonu, hem bara ruhsat verildiğini açıklayan Cafer Mustafa, mahalleden içki olayının kalkması, bu tür mekanların eğitim kurumları ve konutların bulunduğu alandan çıkarılmasını istedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz