YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanı: "almanya'da 9 Kişinin Öldüğü Irkçı Olayların İddianamesi Hazırlandı"

Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, üniversite öğrencilere "Türk-Alman Hukuk İlişkileri"ni anlattı. Bakan Schnarrenberger,...

Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, üniversite öğrencilere "Türk-Alman Hukuk İlişkileri"ni anlattı. Bakan Schnarrenberger, ayrıca geçen sene Almanya’da yaşanan ve 8’i Türk olan 9 kişinin öldürüldüğü ırkçı olayların iddianamesinin de hazırlandığını söyledi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (CEHAMER) davetlisi olarak "Türk-Alman Hukuk İlişkileri" konulu bir konferans verdi. Türkiye’de ilk kez bir üniversiteyi ziyaret eden Bakan konuşmasına Nazım Hikmet’in “Davet” şiiri ile başladı. Türkiye’nin şiirdeki gibi hızlı adımlarla “dörtnala” koştuğunu belirten Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, Türkiye’nin ekonomik olarak da büyüdüğünü söyledi.

Konuşmasında Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin önemine vurgu yapan Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sayın Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarının içişlerine karışma olarak görmediklerini belirterek, “Mahkeme, Avrupa’da ortak bir kamu düzeni yaratmak ve değerleri ortaya koymak için vardır” dedi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sayın Sabine Leutheusser-Schnarrenberger sözlerine şöyle devam etti;

“Türkiye’nin yapmış olduğu hukuk reformları Almanya için ilgi çekici gelmekte ve bunları takip etmektedir. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı tanınması çok önemli. Bizde de bu böyle ve bunun büyük faydasını gördük. Türkiye ve Almanya arasında paralellik vardır. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün oluşturduğu laik düzen batıya yöneliktir. Anayasa reformu çok önemlidir. Çünkü demokrasi toplumu geliştiren bir süreçtir. Ama şunu da unutmamalıyız ki temel hak ve özgürlükler demokrasi için çok önemlidir. Modern bir demokraside devletin gücü anayasadan gelmektedir ancak aynı zamanda anayasanın devletin gücünü de kontrol etmesi gerekmektedir. Modern demokrasi özgür irade ile mümkündür. Devletin gücü vatandaşından gelmektedir. Çoğulculuk, azınlıkların korunması, ifade özgürlüğü, toplanma ve yürüyüş yapma özgürlüğü, din özgürlüğü demokratik devlete zarar vermez. Bunları kabul etmek güçsüzlük değil, güçlü demokratik devletin temelli oluşturur. Bu özgürlükleri kabul etmeyen devlet güçsüz bir devlettir. Geçen sene Almanya’da yaşanan ve 8’i Türk olan 9 kişinin öldürüldüğü ırkçı olayların iddianamesi hazırlanmıştır. Toplumumuzun küçük radikal bir grup tarafından gerçekleştirdiği bu üzücü eylemin toplumumuz tarafından önlenememesi hukuk devleti açısından utanç vericidir. Çünkü hukuk devletinde radikal grupların bu tür davranışlarda bulunmasına göz yumacak boşluklar olmaması gerekir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler