HABER

Almanya Ramazan İmsakiyesi 2017 : Sahur saat kaçta? Almanya İmsakiyesi

2017 yılının Ramazan ayı geldi. Almanya ve Almanya’nın diğer önemli illeri için Ramazan ayı hayırlı ve mübarek olsun. Ramazan ayında oruç tutulacak, iftar saatleri beklenecek, sahura kalkılacak ve Ramazan ayı ibadet ile, Ramazan bayramı beklenecek. Mübarek Ramazan başlıyor ve ilk sahura bu sabaha karşı kalkılacak. Peki ilk sahur saat kaçta? İşte İl il ve Almanya Ramazan imsakiyesi...

Almanya Ramazan İmsakiyesi 2017 : Sahur saat kaçta? Almanya İmsakiyesi

Almanya’daki gurbetçi vatandaşlarımız, 2017 Ramazan ayını merakla bekliyordu. Sahur saatlerinde uyanılacak, gün içerisinde iftar saatleri heyecanla beklenecek ve ardından Ramazan bayramı kapımıza gelecek. Bu gece, sahur ile başlayacak olan Ramazan ayı için Almanya sahur saatleri, imsak vakitleri ve iftar saatleri kaça belirlendi?

2017 Almanya Ramazan İmsakiyesi Diyanet İşleri tarafından duyuruldu ve merakla beklenen Almanya Ramazan İmsakiyesi de Diyanet tarafından açıklandı. Almanya’nın ilk sahur saati, 01.24 olarak duyuruldu. Haberimizden, Almanya Ramazan İmsakiyesini ve Türkiye’nin tüm illerinde Ramazan boyunca iftar, sahur ve imsak vakitleri saat kaçta, gözatabilirsiniz.

DETAYLI ALMANYA RAMAZAN İMSAKİYESİ 2017

İmsak Sabah Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı

27 Mayis 2017 Ct 01:04 01:24 04:51 13:11 17:29 21:21 22:48

ALMANYA’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ – RAMAZAN ÇADIRLARI

Almanya’daki gurbetçi vatandaşlar için Dortmund’ta Festiramazan isimli bir ramazan etkinliği yer alıyor. Anadolu’daki yöresel lezzetler, halk oyunları ve orta oyunlar Dortmund’taki etkinlik alanında da gösteriliyor. Aynı anda binlerce insanin iftar yapabileceği festival ve fuar alanında, çay bahçesi, mescit ve çocuklar için lunapark bulunuyor.

İFTAR SIRASINDA OKUNABİLECEK DUALAR

İki cihan selveri Peygamber Efendimiz (s a v )bir hadis- i'nde şöyle buyurmuştur:“ Üç kimsenin duası reddolunmaz” iftar sırasında oruçlunun duası, adil hükümdarın duası, mazlumun duası, Allahü Teala bu duaları semaya yükseltir, gökyüzünün kapılarını açar ve” izzet ve cemalime yemin olsun ki, bir süre sonra da olsa, sana yardım edeceğim” diye yemin eder.''

İFTAR SAATİNDE OKUNABİLECEK DUALAR

Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel' ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema” ahhertü. “

Anlamı:

“Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.''

Arapçası: Bismillahi vel hamdü lillahi, Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ni hamdike tekabbel mini, inneke entes semiul alim.

Anlamı: Allahım! Senin senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla oruçumu açtım.

Ancak sana tevekkül ettim. Seni hamdinle tespih ederim. Allahım benden kabul buyur. Çünkü sen işiten ve bilensin.

Peygamber Efendimizin İftar Duası

Muaz ibni Zühre Radiyallahu Anh: Beyan ediyor: Bana bildirildi ki, Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem İftar ettiği zaman şu duayı okurdu.

“Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü.”

(Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.)

( Ebu Davud, Savm: 22)

Mervan ibni Salim, ibni ömer Radiyallahu Anhümadan naklediyor:

Sallallahu Aleyhi Vesellem Resulullah Efendimiz, orucunu açınca şöyle derdi.

“Susuzluk gitti, damarlar ısındı, inşallahTealaya sevap kesinleşti.” Cenabı Allah bütün dualarımızı kabul etsin.

Ayrıca yıllardır radyo ve televizyonlardan dinlediğimiz iftar duası:

Allah’ım! Senin rızan için oruç tuttum, Sana inandım, Sana güvendim, Senin rızkınla orucumu açtım, hamdolsun verdiğin nimetlere, sağlık ve afiyete.

Ey bağışlaması bol Rabb’im! Beni, ailemi, milletimi, devletimi, ve bütün inananları koru, rahmetini ve yardımını esirgeme üzerimizden, bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver, Senin her şeye gücün yeter. Amin.

RAMAZAN'DA SAHURDA NE YEMELİ? HANGİ YİYECEK TOK TUTAR?

Canan Karatay’a göre; Karpuz yemeyin!

Karpuzun lifi olmadığı için kan şekerini aniden yükseltir ve çok çabuk acıktırır" şeklinde bir açıklama getiriyor.

Canan Karatay sahurda tok tutan yiyecekler listesine ise peynir ve köfteyi de yerleştiriyor. Mercimek çorbası, ceviz, fındık, fıstık, içli köfte de önerilerinin başında geliyor. Kızartmalardan ise kesinlikle uzak durulmasını istiyor.

"Sahurda 3-4 yumurtayı bol tereyağına kırıp yiyebilirsiniz. Sarısıyla birlikte yenilmelidir. Sahurda yumurta çok önemli. Yağlı çok önemli. Yumurta ve tereyağından aldığınız enerji sizi 24 saat tok tutabilir."

Sahurda zeytin ve zeytinyağı yiyebilirsiniz. Yağın verdiği enerji sizi 72 saat götürür. Dinç tutar, başınız dönmez."

Biri iftarla sahur arasında biri sahurda olmak her gün 2 bardak süt içilmeli. Süt önemli bir kalsiyum ve D vitamini kaynağı olması tok tutarak açlık hissini bastıracaktır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler