Bir kelimeyi doğru yazmak ya da doğru telaffuz etmek için bu amaçla oluşturulmuş olan Türkçe yazım, imla ve telaffuz kurallarına uyulması gerekir. Son derece geniş bir kelime dağarcığına sahip olan Türkçe dilinin bu zenginliği aynı zamanda yazım ve telaffuz hatalarına da neden olabilmektedir. En sık yazım hatası da birleşik türde olan kelimelerin yazımlarında yapılır. Çünkü birleşik türde olan her kelime ayrı ya da bitişik yazılmaz.
Alt ve üst kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşan altüst birleşik kelimesi etmek yardımcı fiili ile birlikte başka bir kelime öbeği oluşturur ve farklı anlamlara karşılık gelir. Altüst etmek TDK (Türk Dil Kurumu) yayını olan Türkçe Sözlük’te 4 farklı tanıma sahiptir. Bu tanımlar şunlardır:
Altüst etmek yazımı Türk Dil Kurumuna göre altüst etmek şeklinde olmalıdır. Altüst bitişik olmalı, etmek yardımcı fiili ise bir boşluk bıraktıktan sonra yazılmalıdır ve altüst etmek kelimesinin doğru yazımı bu şekildedir. Birleşik bir kelime olan altüst doğru yazılışı ise bitişik olmalıdır. Aksi takdirde yazım yanlışı yapıldığı anlamına gelir.
Altüst olmak da bu söz kalıbının farklı bir yardımcı fiil ile oluşturulmuş hâlidir ve doğru yazımı aynı mantıkla kabul edilmiştir. Etmek ve olmak yardımcı fiilleri bu ifadede ayrı olarak yazılmalı, yön bildiren alt ve üst kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşan altüst ifadesi ise bitişik olarak yazılmalıdır.