Beyin hücrelerinin etrafında oluşan plak birikimi alzheimer hastalığının belirtilerinden birisi. Bir araştırmaya göre zerdeçal bu plak birikimini önlemeye yardımcı olma özelliğine sahip.
Bu yüzden evimizden zerdeçalı eksik etmeyelim! İşte para harcamadan zerdeçal yetiştirmenin yolu
Zeytinyağında bulunan ‘oleocanthal’, alzheimer hastalağında görülen amiloyit plaklarının çözülmesine yardımcı olan, ana protein ve enzimlerin üretimine yardımcı oluyor.
Peki zeytinyağı alırken buna dikkat ediyor musunuz?
Bu tip meyveler serbest radikallerin beyine daha fazla zarar vermesini önleyen antosiyanin içeriyor. Aynı zamanda antiinflamatuar ve antioksidan özellikleri taşıyıp vitamin C ve E depoları.
Lütein adlı antioksidanla yüklü olduğu için ıspanağın kognitif zayıflığa karşı koruma sağlayabildiği düşünülüyor. Avusturalya’da 200’den fazla kadının üzerinde yürütülen bir araştırmada ıspanakta da bulunan B6 vitamini ve folik asit yüklü yiyeceklerle beslendiklerinde kısa süreli hafıza ve zihinsel kabiliyetlerinde iyileşme görüldü. - - - - - -
Brokoli zihinsel işlevleri iyileştiren iki besin maddesi içeriyor. İlki olan K vitamini kognitif kabiliyetleri güçlendiriyor. İkincisi ise kolin, ve bu da hafızayı güçlendiriyor. Aynı zamanda yüksek miktarda folik asit içerdiği için alzheimer hastalığına karşı koruma da sağlayabiliyor.
Kanser Düşmanı Brokoliyi Değerlendirebileceğiniz 14 Alan
Ceviz, kalbe iyi gelen ve antiinflamatuar besin maddeleriyle yüklü. Bunun yanı sıra yemişler arasında en iyi ALA (Alfa Linolenik Asit) kaynağı. ALA, kan dolaşımına yardımcı olduğu için beyine giden oksijen seviyesinin iyileşmesine yardımcı olabiliyor.
Sadece 5 adet ceviz yediğinizde 4 saat içerisinde bunlar oluyor!
Kültür somonu değil doğal yetişmiş somondan bahsediyoruz. Bir araştırmaya göre haftada ortalama 3 porsiyon yağlı balık yemek alzheimer ve demans riskini neredeyse %50 azaltıyor.