HABER

Amasya bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Amasya'da bayram namazı saat kaçta kılınacak merak ediliyor. Kurban Bayramı arifesinde bayram namazı saatleri Diyanet tarafından açıklandı. Amasya'da tarihi camiler, yarın sabah kılınacak Kurban Bayramı namazı için hazırlandı ve cemaatini bekliyor. Peki Amasya'da bayram namazı saati kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazının önemi nedir? İşte diyanete göre Amasya ve ilçelerinde bayram namazı saatleri...

Amasya bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Bayram namazı saat kaçta kılınacak özellikle bugün, Kurban Bayramı arifesinde oldukça merak ediliyor. Senede iki kere kılınan bayram namazını kaçırmamak isteyenler, bayram namazı saatlerini öğrenmek istiyorlar. Amasya'da bayram namazı saati heyecanla bekleniyor. Diyanet, 2017 Kurban Bayramı namazı saatlerini açıkladı. Peki Amasya'da bayram namazı saati kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazının önemi nedir? İşte diyanete göre Amasya ve ilçelerinin bayram namazı saatleri...

AMASYA'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Amasya'da yarın sabah bayram namazı için erkenden kalkılıp yakınlarındaki camilere akın edecekler. İşte Amasya bayram namazı vakti...

Amasya Merkez: 06.44 Göynücek: 06.45 Gümüşhacıköy: 06.46 Hamamözü: 06.47 Merzifon: 06.45 Suluova: 06.44 Taşova: 06.42

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazı nın Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

BAYRAM NAMAZININ ÖNEMİ

Bayram sevinç günü demektir. Topluca kılınan bayram namazları müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir. Bayramlar müslümanların birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Bayramlar, Allah'ın mü'min kullarına birer ziyafet günleridir.

Müslümanların yılda iki dinî bayramı vardır:
1) Ramazan Bayramı.
2) Kurban Bayramı

Bayramın kelime anlamı; sevinç ve ortak bir olguyu beraber kutlamaktır. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramının birinci gününde sabah saatlerinde cemaatle bayram namazı kılınır. Bayram namazı sayesinde, birçok Müslüman bir araya gelir. Namazın ardından cami bahçesinde cemaat bayramlaşır. Böylelikle toplum arasında birlik ve beraberlik olgusu güçlenir.

Bayramlar sevinç günlerimizdir. Bayramlarda ziyaretler yapılır ve hediyeler verilir. Dargınlar barışır. İnsanlar arasında sevgi ve saygı bağları kuvvetlenir. Müslümanlar bayramlara Yüce Allah'ı anarak ve şükrederek başlarlar. Bu nedenle bayram günü erkenden kalkarak topluca namaz kılmak için camileri doldururlar. Bayramın ilk sevinci ve coşkusu camilerde yaşanır.

En Çok Aranan Haberler