YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amasya Üniversitesinde ‘Türk Dünyası Basın Sempozyumu’ hazırlığı

Amasya Üniversitesi ile Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu iş birliğinde ‘Türk Dünyası Basın Sempozyumu’ düzenlenecek.Gümüşhane Üniversitesi, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi, Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi, Kazakistan Al Farabi Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Makedonya Fon Üniversitelerinin de katkıda bulunacağı sempozyumda, ortak kültürel değerlere sahip olmakla birlikte tarihsel, ekonomik, siyasal ve toplumsal gelişim süreçleri birbirinden oldukça farklı Türk dünyası basının durumu tüm boyutlarıyla ele alınıp bilimsel bir zeminde ele alınacak.14-17 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacak sempozyuma ilişkin özet gönderimi için son tarihin 15 Ocak 2019 olduğunu belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.

Amasya Üniversitesi ile Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu iş birliğinde ‘Türk Dünyası Basın Sempozyumu’ düzenlenecek.
Gümüşhane Üniversitesi, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi, Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi, Kazakistan Al Farabi Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Makedonya Fon Üniversitelerinin de katkıda bulunacağı sempozyumda, ortak kültürel değerlere sahip olmakla birlikte tarihsel, ekonomik, siyasal ve toplumsal gelişim süreçleri birbirinden oldukça farklı Türk dünyası basının durumu tüm boyutlarıyla ele alınıp bilimsel bir zeminde ele alınacak.
14-17 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacak sempozyuma ilişkin özet gönderimi için son tarihin 15 Ocak 2019 olduğunu belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Türk dünyası basının doğuşu, gelişimi, toplumsal hayata etkileri, Sovyetler Birliği öncesi dönemi ve sonrası gibi hususlar, uluslararası bir sempozyum ile tartışmaya açılacaktır. Türk Dünyası Basın Sempozyumu Türk dünyası basının, ülkeler ve yerel olmak üzere, bütün yönleriyle ele alınması amaçlanmıştır. Türk dünyasında matbaacılığın, basının doğuşu, gelişimi, süreli yayınların ortaya çıkışı, modernleşme süreçlerinde basının yeri ve önemi Türk coğrafyasında unutulan önemli şahsiyetler, basının mevcut durumu ve geleceği gibi birçok konu bu sempozyumda detaylı bir şekilde irdelenecektir. Sempozyum dili Türkçe, Rusça ve İngilizcedir” dedi.
‘Türk dünyası’ tanımlaması altında sayılan ülkelerin birbirinden oldukça farklı dinamiklere sahip olduğuna değinen Orbay, “Bu farklılıklar ulus devlet olma çabaları, ekonomiye girdi sağlayan unsurlar ve refah düzeyi, coğrafi sınırlar ve jeopolitiktir. Tüm bunlara eşlik eden süreç ise, yerel ve ulusal basının ortaya çıkışı ve gelişimidir. Batı dışı dünya olarak ve çok daha önemlisi, matbaanın ilk ortaya çıktığı coğrafi mekanlar olarak bu bölgelerin iletişime etki eden içsel dinamiklerinin anlaşılması önemlidir. Sempozyumun seslendiği coğrafya, Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, özerk Türk cumhuriyetleri, Makedonya, Bulgaristan, Türk ve akraba topluluklarıdır. Türk Dünyası Basın Sempozyumu organizasyonuna destek veren tüm kurumlara ve bilim insanlarına şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz” diye konuştu.
Sempozyumda kabul edilen bildirilerin özetleri sempozyum özet kitabında yayınlanacak. Ayrıca bilim kurulu tarafından uygun görülen tam metinlerin hakem süreci sonunda uygun görülmesi halinde Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi (e-Gifder) sempozyum özel sayısı olarak dergi özel sayısında yer almayan sempozyum bildirileri ise e-kitap tam metin kitabında yayınlanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler