Amasya’da Terziköy kaplıcasının olduğu alanda başlatılan kazı çalışmalarında 3. yüzyıl Roma ve 6. yüzyıl Bizans dönemlerinde kullanılan hamam ve yerleşim yeri kalıntıları ortaya çıktı.
Yaklaşık 3 hafta önce başlatılan çalışma kapsamında toplam 3 adet kazı açmasında Roma ve Bizans dönemlerine ait hamam mimarisi izlerine rastlanırken, Roma dönemine ait hamamın cehennemlik kısımları, hamamın yıkanma bölümleri, Roma dönemine ait kemer, sütun ve tuğladan örülmüş sıcak hava tünel sütuncelerin yer aldığı sıcaklık bölümü, yapılara temiz suyun verildiği pişmiş tuğlalardan künkler ve hamama ait zengin arkeolojik buluntular saptandı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve Kültür Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya ile birlikte yaklaşık 4 dönümlük alandaki kazı çalışmalarını inceleyen Amasya Valisi A. Celil Öz, bilgiler aldı.
Öz, açığa çıkan arkeolojik tarihi kalıntı ve buluntuların yerinde korunarak, gelecek kuşaklara aktarılmaları için korunması amacına yönelik çalışmalarında birlikte yürütülmesi gerektiğini gerektiğini kaydetti.
Hitit Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Keskin’in bilimsel danışmanlığını yaptığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sağlanan ödenekle uygulanan kazıda Amasya Müzesi Müdürlüğü arkeolog ve sanat tarihçilerinden ile işçilerden oluşan ekibin yaklaşık 1,5 ay daha görev yapmasının planlandığı bildirildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz