YURTHABER

Amasya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amasya'da "okçuluk" Festivali

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde ilki düzenlenen Uluslararası Gümüşyay Okçuluk Festivaline, 13 ülkeden yaklaşık 200 okçu katılıyor.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde ilki düzenlenen Uluslararası Gümüşyay Okçuluk Festivaline, 13 ülkeden yaklaşık 200 okçu katılıyor.

Valilik himayesinde, Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Gümüşhacıköy Belediyesi işbirliğinde Dede Korkut Parkı'nda gerçekleşen festivalde okçular yarışıyor. 25 Haziran'a kadar devam edecek festivale, Türkiye'nin çeşitli illerinden okçuların yanı sıra Yunanistan, Çin, Romanya, Macaristan, Japonya, Güney Kore, Bulgaristan, Slovakya, Malezya, Tayvan, Polonya ve Finlandiya'dan okçuların ilgi gösterdiği festival renkli görüntülere sahne oldu.

Yöresel kıyafetle gerçekleştirilen yarışmalarda, 30 metreden 90 metreye kadar ok atışları ile koşarak ve at üstünde ok atışı, ayrıca menzil atışları yapılıyor.

Gümüşhacıköy Kaymakamı Serdar Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhacıköy'de ecdat yadigarı olan bir geleneği uluslararası boyutta gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Geleneksel okçuluğun dünyada yeni yapılmaya başladığını kaydeden Kartal, Osmanlı okçuluğunu yaşatmayı hedeflediklerini belirterek, "Okçuluk, modern ve geleneksel olarak ikiye ayrılıyor. Biz ata kıyafetleriyle birlikte geleneksel okçuluğu yaşatıyoruz. Antik çağlardan kalma savaş aletleriyle yapılan bir okçuluk bu. Amacımız cihangirlik ruhuna yansımış Türk kültürünü en iyi şekilde yaşatabilmek" dedi.

Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Sami Genel ise Türk okçuluğunun bundan asırlar önce dünyaya nam saldığını anlatarak, "Atalarımız 3 kıtayı okçulukla fethetti ancak uzun zamandır unutuldu ve ihmal edildi" diye konuştu.

Dünyada okçuluğun yaşatıldığını, Türkiye'de de son yıllarda okçuluğun canlanmaya başladığını dile getiren Genel, "Türkiye'de okçulukla ilgili 2005 yılından sonra çok güzel gelişmeler oldu. Bugüne kadar uluslararası 4 yarışma düzenlendi Türkiye'de. Ancak federasyon olarak ilk organizasyonumuzu burada yapıyoruz. Türkiye'de resmi olarak kurulan 3 atlı okçuluk spor kulübü var. 7-8 de derneğimiz var. Yaklaşık 200 kişi Türk okçuluğu ile uğraşıyor" ifadelerini kullandı.

Festivalin en küçük yarışmacısı olarak ilgi çeken Büşra Kılıç (11) ise babasından gördüğü okçuluğa ilgi duyduğunu ve 2 yıldır ok attığını anlattı.

Festivale Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Mustafa Saatcı, Güney Kore Okçuluk Federasyonu Başkanı Won Sungmo, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler