Ambulanslarda hizmet alımı yöntemi ile ambulans şoförü alınmasına ilişkin Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüklerine bir yazı gönderildi. Yazıda ambulans kazalarını önlenmesi ve asgari düzeye indirilmesi için ambulans şoförü hizmet alımı yapılacağı belirtildi. Her istasyonda 5'i şoför olmak üzere 15 kişinin çalıştırılmasının hedeflendiğinin belirtildiği yazıda, hizmet alımı yoluyla ihtiyaç duyulan şoför sayılarının Acil Sağlık Otomasyon Sistemi (ASOS) üzerinden belirlendiğini ifade edildi. Yazıda alınacak şoförlerin öncelikle Acil Tıp Teknisyeni (ATT), ATT bulunmaz ise paramedik, paramedik bulunmazsa diğer sağlık meslek mensuplarının tercih edilmesine dikkat çekildi. İl Sağlık Müdürlüklerinden döner sermaye bütçesinden şoför hizmet alımı için gerekli iş ve işlemlerin yapılması istendi.
-"ÇALIŞANLAR TAŞERONLAŞMAYA KARŞI"-
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, ambulanslarda görevlendirmek üzere hizmet alımı yöntemiyle 4 bin şoförün, taşeron çalışan olarak istihdam edilmek istendiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Hiç şüphesiz ki 112 acil sağlık hizmetlerinde personel eksikliği vardır. Fakat bu eksikliğinin giderilmesi için getirilecek çözümün,; adının Çalışma Bakanı'nın tabiri ile 'çağdaş kölelik' diye tarif edilen taşeron çalıştırma olması kabul edilemez. 112'lerde kadrolu şoför sayısı toplam bin 200'dür. Bu sayının 3.3 katına yakın bir sayıda çalışanın taşeron olarak sistemin içine dahil etmenin anlamı belli bir süre içinde özele devredilen kamu kuruluşları gibi 112'leri de özelleştirmektir. Dün ambulanslar için ihale çıkarılmıştı. Bugün şoförler taşeron oluyor. Yarın bir sonraki adım tümüyle özelleştirme ve kamu çalışanlarının görevlerine son verme olacağı da açıktır. 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde, personel ihtiyacı için yapılacak iş, KPSS sonuçlarına göre 657 sayılı Devlet Memurluğu güvencesine sahip bir şekilde personel istihdam etmektir." (ANKA)