KADIN

Ameliyatsız Bel Kayması tedavisi

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor en sık görülen rahatsızlıklardan birisi olan bel kaymasını ve tedavisini sizler için anlatıyor.

Ameliyatsız Bel Kayması tedavisi

“Omurga kemik sistemi birbirinin tam üzerinde iç ve dış yüzeyleri düz bir çizgi oluşturacak şekilde birbirini takip eder. Bel kayması, bu omurga kemik sisteminin birbiri üzerinde kayıp omuriliği sıkıştırması halinde ortaya çıkar. Oldukça sık görülen rahatsızlıklardan birisidir. Bel kayması kişilerde yürürken sık sık durma isteği, bacaklarda uyuşma ve yanma hissine neden olur. Bu rahatsızlık zamanında tedavi edilmezse ileri aşamalarında idrar tutamama, cinsellik kaybı, yürüyememe, belden aşağısını hissetmeme gibi rahatsızlıklara da yol açabilir.”

Bel kaymasının nedenlerini sıralayan Op. Dr. Aybars Akkor “Bel kaymasının çok çeşitli nedenleri olabilir. Doğuştan bel kayması rahatsızlığı olabileceği gibi, ağır geçen doğumlar, düşmeler, kazalar, kemik yapının fazlaca alındığı bel fıtığı ameliyatları, ileri derecede kemik erimesi, yaşlanma gibi sebepler de sonradan belin kaymasına yol açabilir.
Bel kaymasının günlük yaşamı zorlaştıracak belirtileri olduğunu söyleyen Op. Dr. Aybars Akkor “Yürümekte zorlanma, yürürken sık sık durma isteği, bacaklarda uyuşukluk, sık giren kramplar, gece uyanmaya neden olan bacak yanmaları bel kaymasının en yaygın belirtileri arasındadır.”

Bel kaymasının hem ameliyatsız hem de ameliyatlı yöntemlerle tedavi edilebileceğini vurgulayan Op. Dr. Aybars Akkor “Bel kayması hareketli ve hareketsiz olarak ikiye ayrılır. Hareketsiz bel kaymaları ameliyatsız yöntemler ile tedavi edilebilirken hareketli bel kaymaları için ameliyat edilerek tedavi edilebilir.”

Ameliyatsız bel kayması tedavisi
Op. Dr. Aybars Akkor “Eğer bel kayması çok ileri derecede değilse ve hareketli değilse yani omurlar birbirleri üzerinde sürekli olarak gidip gelmiyor, kaymış ve sabit bir şekilde duruyorsa fizyoterapi, manuel ya da kayroprakti tedavisi ve antalgictrak uygulaması ile omurlar yavaş yavaş çekilerek yerine oturtulabiliyor.”

Bel kayması ameliyatı
Yürürken sık sık durma isteği hissediliyorsa ameliyat gerektiğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor “Bel kaymasının ameliyat ile tedavisinde bel titanyum vidalarla sabit hale getirilip kayması önlemektir. Yeni teknolojiler ameliyat ile ilgili bütün endişeleri ortadan kaldırmakta ve bilgisayar desteğiyle vidalar sorunsuz bir şekilde tam yerine doğru bir şekilde yerleştirilebilmektedir. Ömür boyu omurgada kalan bu vidalarla hasta sorunsuz bir şekilde bel kayması rahatsızlığından kurtulabilmektedir.”

Op. Dr. Aybars Akkor
Sinir Cerrahisi Uzmanı

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler