"1. Akçaabat Resim Çalıştayı" Başladı

Akçaabat ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen "Akçaabat Resim Çalıştayı" başladı.

Akçaabat ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen "Akçaabat Resim Çalıştayı" başladı.

İlçede bu yıl 13-16 Temmuz tarihlerinde 22'ncisi düzenlenecek "Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali" kapsamında organize edilen "1. Akçaabat Resim Çalıştayı"na, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden mezun sanatçılar katılıyor.

Orta Mahalle ve Akçaabat Limanı başta olmak üzere ilçenin çeşitli mekanlarını konu alarak resim yapan sanatçıların eserleri, festival boyunca sergilenecek.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçaabat'ta, tarihi dokusu ve kültürel varlıkları ile sanatçılar için iyi bir ortam olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Akçaabat, tarihi Orta Mahalle'si, denizi ve sahili ile ülkemizin en güzel ilçelerinden biri. Özellikle Orta Mahalle'de tarihi doku bozulmamış ve günümüze kadar gelmiştir. Bu güzellikleri ülkemizin diğer şehirlerinden gelen sanatçıların da görmesi ve çalışma yapmaları için 22 yıldır düzenlediğimiz festivale sanatçılarımızı da davet ettik."

Bu nedenle "Akçaabat Resim Çalıştayı"nı gerçekleştirdiklerini anlatan Türkmen, "Akçaabat'ın bir sanat şehri olmasını istiyoruz" dedi.

Akçaabat Lisesi Resim Öğretmeni Ressam Ekrem Kutlu'nun önderlik ettiği çalıştaya katılanlardan ressam Rıdvan Özgür, güzel eserlerin ortaya çıkacağına inandığını dile getirdi.

Ressam Derya Ülker de özellikle Orta Mahalle'nin ressamlar için elverişli bir bölge olduğunu ifade etti.

Muhabir: Derviş Altuntaş / Tuncay Bekar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: