1. Antalya Oryantiring Festivali 3-4 Şubat'ta yapılacak

1. Antalya Oryantiring (harita üzerinde yön bulma) Festivali'nin takvimi belli oldu. Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF)...

1. Antalya Oryantiring (harita üzerinde yön bulma) Festivali'nin takvimi belli oldu. Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) Başkanı Mehmet Genç, yaptığı açıklamada 1. Antalya Oryantiring Festivali'nin 3-4 Şubat tarihleri arası yapılacağını söyledi.

Festivale 15 ülkeden 100'ün üzerinde yabancı sporcu ile toplamda binin üzerinde sporcu katılmasını beklediklerini belirten Genç, bu sene geceleyin Antalya Kaleiçi ve Cumhuriyet Meydanı'nda sporcuların pusala yardımı ile yön araması yapacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Yarışların Konyaaltı Beach Park, Antalya Kaleiçi, Cumhuriyet Meydanı ve Lara Kent Ormanı olduğunu belirten Genç, yarışmacıların Elektronik Hedef Kontrol Sistemi (SI) ile takip edileceğini ifade etti.

İskandinav ülkeleri sporu olarak bilinen oryantiringin son yıllarda Türkiye'de de yaygınlaştığını belirten Genç, Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) verilerine göre dünyanın en güzel parkur alanlarının Türkiye'de olduğunun belirtildiğini söyledi.

Oryantiring sporunun Türkiye'nin başta İskandinav ülkeleri olmak üzere tanıtımına çok büyük katkı sağladığını anlatan Genç, Norveç, İsveç, Alman, Danimarka, Finlandiya, Belçika, İngiliz, İsviçre, Avusturya ve Hollandalı sporcuların Kapadokya bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve Antalya'nın Manavgat ilçesi ile tarihi antik kenti Side'yi çok iyi bildiğini kaydetti.

Genç, "Oryantiring sporu ülkemizin doğa sporları ve doğa güzelliklerinin tanıtımına çok büyük katkı sağlıyor. Sporcular ülkemizde gördüğü güzellikleri ülkelerine taşıyor. Özellikler İskandinav turistler kışın soğuk havada sporlarını zor yapıyor. Kışın Antalya'da güneşli gün sayısı Avrupa ülkelerine göre çok ileri düzeyde. Avrupalı oryantirincileri kışın Antalya'ya bekliyoruz. " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz