1 Aralık Dünya AIDS Günü

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, AIDS hastalarının moral ve desteğe ihtiyaçları olduğunu unutmamak gerektiğini bildirdi.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, AIDS hastalarının moral ve desteğe ihtiyaçları olduğunu unutmamak gerektiğini bildirdi.

Rektör Güder, Dünya AIDS Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 1980'lerde ortaya çıkmaya başlayan AIDS'in çığ gibi büyüyen, insanlığın hayatını tehdit eden bir sağlık sorunu haline geldiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünya üzerinde 18 milyon erişkin, 1,5 milyon çocuk HIV ile enjekte durumunda olduğunu ifade eden Güder, dünya üzerinde 4,5 milyonun üzerinde AIDS hastasının bulunduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

1 Aralık Dünya AIDS Günü, AIDS hastalığının artışına karşı bilincin yükseltilmesi ve bu hastalıktan yaşamını yitirenleri anmak ve onları onurlandırmak amacına dayandığını belirten Güder şunları belirtti:

"AIDS hastalığının zor ama aşılması mümkün olduğunu bilincine vararak, mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yaşam için AIDS hastalığına karşı toplumca birlikte hareket etmeliyiz. Hepimizin başına gelme riskini düşünerek temkinli ve duyarlı davranmalı ve bundan da mühimi AIDS hastalarının moral ve desteğe ihtiyaçları olduğunu unutmamalıyız. Milyonlarca insanın hayatına mal olan, HIV virüsü hakkında toplumu bilinçlendirmek adına daha fazla çalışmalar yapılması gerektiği fikrimi ısrarla dile getiriyorum."

Muhabir: Emin Sansar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz