1 Ayda bin kişiye pasaport verildi

ERBİL (İHA) - Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde hizmete açılan pasaport şubesi başvuru akınına uğruyor. Yaklaşık bir ay önce açılan şubeden şu ana kadar bin kişiye pasaport verildiği belirtildi.

Büronun önünde bekleyen yüzlerce Iraklı, yurt dışına çıkabilmek için saatlerce pasaport kuyruğunda bekliyor. Pasaport işlemleri yaptıracak kişiler yoğun güvenlik önlemleri altında tek tek aranarak içeri alınıyor. Pasaport Şubesi Müdürü Üsteğmen Haydar Ebubekir Mehmet Emin, şu an için yalnızca tüccar, hasta ve öğrencilere pasaport verebildiklerini söyledi. Mehmet Emin, "Saddam döneminde herkes pasaport alamıyordu. Sadece Saddam yakınlarına veriliyordu. O zamanlar pasaport zor ve pahalıydı" dedi.

Reklam
Reklam

Erbil'de pasaport şubesi açılmasıyla bu sorunların ortadan kalktığını dile getiren Mehmet Emin, "Yerimizin dar olması ve personel sıkıntısı çekmemize rağmen yaklaşık bir ay içerisinde bin kişiye pasaport verdik. İleride turist olarak yurt dışına çıkacaklara da pasaport verebileceğiz" diye konuştu.

Pasaport almak için kuyrukta bekleyen Iraklılar ise, güneşin altında saatlerce beklemelerine rağmen pasaport alabildikleri için mutlu olduklarını belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiler.