1 aylık kocası sahte çıktı

Bir otelde kat görevlisi olarak çalışan Sabriye Ç. (54), bir süredir birlikte olduğu Ergun Ç. ile 15 Aralık 2009’da evlendi.

Ancak Ergun Ç., bir ay sonra eşinin bazı yakınları ve esnaftan para alarak ortadan kayboldu. Bunun üzerine Sabriye Ç., 15 Ocak’ta boşanma davası açtı.

‘Sen evlisin!’

Hürriyet'in haberinde, Ankara’da bunlar yaşanırken, Gebze’de işçi olarak çalışan Ergun Ç. (25), aylar önce kaybettiği nüfus cüzdanı çıkarmak için 26 Şubat’ta müdürlüğe başvurunca, bir ay önce evlendiğini, ikametgâhını Ankara’ya aldırdığını öğrendi. Soluğu Ankara’da alan Ergun Ç., polise başvurup resmen evli olduğu Sabriye Ç. ile tanıştı. Ergun Ç., kimliğini kullanan kişiyi, evlilik cüzdanındaki fotoğraftan teşhis etti. Bu kişinin, köyden hemşehrisi Mehmet Ali A. (24) olduğunu ve nüfus cüzdanını çalmış olabileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Kazandığımı elimden alıyor’

15 Mart’taki boşanma davasında Sabriye Ç., hâkime “Çalışmıyor, kazandığımı elimden alıyordu. Beni bu adamdan kurtarın hâkim bey” diye yalvardı. Gerçek Ergun Ç. de şikâyetçi oldu. Hâkim Sebahattin Ali Erdem, davanın boşanma değil “Evliliğin iptali” olarak görüleceğini belirterek, duruşmayı erteledi.

Gerçek Ergun Ç. benim

Olayın şokundan kurtulamayan Ergun Ç., şunları anlattı: “Başıma gelmedik kalmadı. Nüfus Müdürlüğü, mahkemeler bitmeden kimlik vermiyor. Uzun zamandır kimliksiz geziyorum. Başıma bir şey gelse kim olduğum tespit edilemeyecek. Asker kaçağı olduğu için zaten aranıyor.”