"1. Balkan Buluşması"

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Basının bütün bu coğrafyamızın dostluk ve sevgi adası haline gelmesinde büyük rolü

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Basının bütün bu coğrafyamızın dostluk ve sevgi adası haline gelmesinde büyük rolü olsun istiyoruz" dedi.

Atalay, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi (TÜ), Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciği ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun (TGF) desteğiyle Trakya Gazeteciler Derneği'nce TÜ Sanat Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "1. Balkan Buluşması"nın açılışında yaptığı konuşmada, Edirne'nin tarihle ve medeniyetle iç içe olan önemli bir kent olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Balkanlar'ın Anadolu'nun mayasını oluşturduğunu dile getiren Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevi sırasında Balkan ülkeleriyle kardeş takım olmak için adım attıklarını anlattı.

Karadeniz ve Güneydoğu Avrupa Oyunları'nın aynı anlayıştan doğduğunu ifade eden Atalay, şunları bildirdi:

"Bu, gördüğünüz ülkelerin tamamıyla toplantılar yaptık. Doyumsuz bir alan. Bütün çevreyi dolaştığımızda Anadolu şehrinde yaşıyormuşsunuz gibi intiba oluşuyor. Özünü koruyan, muhteşem şehirlerden bir birlik, bir kuvvet oluşturmak gerekirse, bunun faydasını göreceğiz diye düşünüyorum. Bu açıdan da hakikaten anlamlı ve önemli buluyoruz.

Bu birliktelik genişleyerek ve kaynaşarak devam etsin. Basının bütün bu coğrafyamızın dostluk ve sevgi adası haline gelmesinde büyük rolü olsun. Hükümetlerimiz, devletler ve dış politikalar da buna göre şekillensin istiyoruz. Tam bir ekip çalışması ile güzel bir program oluşturulmuş, emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) İstişare Konseyi Başkanı İbrahim Erdoğan ise gazetecilerin bir meslek örgütünde yan yana olmayı hayata geçiremediğini öne sürerek, gazeteciliğin de doktorlarda, mühendislerde ve avukatlarda olduğu gibi birlik ve bütünlük içinde olması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

-Balkan Basın Birliği oluşturulacak-

Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Soydan da Edirne merkezli Balkan Basın Birliği oluşturmayı düşündüklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından TÜ Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Elçi Metin Kılıç, TÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın ve konuk gazeteci İbrahim Baltalı, "Balkanlar'da Türk Gazetecilerin Ayak İzleri" konulu panelde konuştu.

Etkinliğe Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Romanya, Karadağ, Moldova ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 50'ye gazeteci katıldı.

Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: