1. Balkan Kardeşliği Resim Sergisi

Balkanlar Sosyal, Kültürel, Ekonomik ve Akademik İşbirliği Derneği (Balkan-Der) ile Trakya Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 1. Balkan Kardeşliği Resim Sergisi'nde, Güzel

Balkanlar Sosyal, Kültürel, Ekonomik ve Akademik İşbirliği Derneği (Balkan-Der) ile Trakya Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 1. Balkan Kardeşliği Resim Sergisi'nde, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin Balkanları anlatan yağlı boya çalışmaları yer alıyor.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı'nda düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, Edirne'nin, Osmanlı Devleti'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Edirne'nin sahip olduğu ruh ikliminin, İstanbul'un ve Balkanlar'ın fethini sağladığını belirten Duruer, "O ruh iklimi sayesinde dünyaya efendiliği, yönetim anlayışımızı, kardeşliği ve barış içerisinde nasıl yaşayacağımızı göstermişiz. Bu, bazı yerlerde yaklaşık 600 yıl, bazı yerlerde 400 yıl sürmüş. Karadağ da bunlardan bir tanesi" dedi.

Reklam
Reklam

Balkan ülkelerinin temsilcilerinin, Osmanlı'nın yönetim anlayışını özlediklerini dile getirdiğini vurgulayan Duruer, "Geçenlerde Karadağ Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile sohbet ederken, 'Niye ayrıldınız, niye gittiniz-' dedi. Bu söz çok şey ifade ediyor. Bu sözde bir özlem vardır. Bu sözde Osmanlı'nın adalet anlayışı, efendiliği, insanlığı vardır. Hakikaten niye ayrıldık, bunu da kendimize sormamız lazım. Bizim için Balkanlar büyük bir kayıp, büyük bir hezimettir. 500 yıl vatan yaptığımız, insanlığı götürdüğümüz yerleri, birkaç gün içerisinde kendi hatalarımız yüzünden terk etmek zorunda kalmışız. Bundan çok iyi ibret almak lazım" diye konuştu.

-"Türkiye, Karadağ'a her alanda destek veriyor"-

Karadağ'ın Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç de 7 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Karadağ'ın en çok güvendiği ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Karadağ'a her alanda destek verdiğini ifade eden Braliç, "Eğitim alanında Karadağ'dan burslu olarak Türkiye'ye gelen 175 öğrencimiz var. Bizim geleceğimiz olan öğrencilerimize çok güveniyoruz. Bize verilen destekleri hiçbir zaman unutmayacağız. Karadağ ile Türkiye arasındaki ilişkiler üst düzeydedir" dedi.

Reklam
Reklam

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise Balkanlar'la ilgili ciddi projeler yürüttüklerini, Balkan coğrafyasının son derece önemli bir coğrafya olduğunu belirtti.

Balkan-Der Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yakar da Karadağlı öğrencilere destek olmak amacıyla düzenledikleri resim sergisine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Vali Duruer ve beraberindekiler, konuşmaların ardından sergiyi gezdi.

Üniversite öğrencilerinin Balkanları anlatan 100 eserinin yer aldığı sergi, 27 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Muhabir: Gökhan Balcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: