"1. Çaltı Sera Günleri" Toplantısı

BİLECİK (AA) - Bu yıl Söğüt ilçesine bağlı Çaltı beldesinde birincisi düzenlenecek "1. Çaltı Sera Günleri" toplantısı yapıldı.

BİLECİK - Bu yıl Söğüt ilçesine bağlı Çaltı beldesinde birincisi düzenlenecek "1. Çaltı Sera Günleri" toplantısı yapıldı. Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Alparslan Dankaz, Müdürlük Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, son yıllarda çiftçinin ürettiği ürünleri pazarlamakta zorlandığını belirterek, ürettiği ürünleri pazarlayamadığı için sıkıntı yaşadığını söyledi. Düzenlenecek sera günleri organizasyonunun çiftçi ile katılımcıların bilgi alışverişinde bulunmasına katkı sağlayacağını ifade eden Dankaz, şöyle konuştu: "Katılacak 20 firmamız çiftçinin son kullandığı teknolojiyi ve ilaçları sergileyecek. Çaltı, sebze üretiminde ciddi katkıları olan İstanbul, Ankara ve Eskişehir hallerine iyi oranda sebze gönderen bir beldemiz. Kendi havzasında fakat dışarıya çok açılmamış. Biz istiyoruz ki, Gölpazarı, Osmaneli ve İnhisar ilçelerinin sınırları içerisindeki Sakarya havzasındaki köylerimizin de seracılığın daha gelişmesi ve birlik içerisinde hareket ederek kaliteli ürün ve kaliteli fiyatta satmasıdır. Çiftçilerimize geleceği göstermek, üretimle birlikte pazarlama sorununu aşmak için bu organizasyonu yapıyoruz. Bilecik toprakları parçalı ve küçük araziler. Eğer küçük arazide yaşlı ve genç nüfusla bir şeyler yapmak istiyorsak birim alanından çok para kazanmalıyız." Çaltı Belde Belediye Başkanı Osman Yılmaz da Çaltı beldesinin Marmara bölgesinde coğrafi yapısıyla avantajlı, mikro klima özelliği olan ve yılda üç ürün alınan bir bölge olduğunu ifade ederek, çevre köylerle birlikte bölgede 5 bin dönüm civarında seracılık yapıldığını, yılda 15 milyar civarında gelir elde edildiğini ve çok sayıda insana istihdam sağladığını bildirdi. Ziraat Ajansı Müdürü Sedat Kolcuoğlu ise tarımda teknik ve teknolojik gelişmelerin olduğunu ve tarım sektöründe yapılan Ar-Ge çalışmalarının diğer sektörlerde olmadığını belirterek, "Üretimle ticaret birbirinden kopuk bir şekilde çalışıyor. Biz bunu nasıl entegre ederiz, nasıl bir organizasyonla bir araya getiririz düşüncesiyle bu tip projeleri geliştirmeye başladık ve 3 yıl olmasına rağmen ciddi değişimler olmaya başladı. Bu tip organizasyonlar o bölgenin kalkınmasına vesile olmaktadır. Çaltı beldesinde üretim ve ticareti birleştireceğiz" dedi. Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Müdür Yardımcısı Taner Ezgü de sadece üretmenin yeterli olmadığını, üretileni pazarlamanın üretmekten daha önemli hale geldiğini ifade ederek, bu organizasyonların, pazarlama kanallarının oluşumuna katkı sağlayacağını belirtti. Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver ise son yıllarda örtü altı yetiştiriciliğinin önemli hale geldiğini ve açık arazide yetişen ile serada yetişen sebze arasında fiyat farkının olduğunu bildirdi. Çaltı beldesinde düzenlenecek "1. Çaltı Sera Günleri"nin 23-24 Ağustos tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz