"1. Dünya Aşı Haftası" Etkinlikleri

Kastamonu'da "1. Dünya Aşı Haftası" etkinlikleri düzenlenen törenle başladı.

Kastamonu'da "1. Dünya Aşı Haftası" etkinlikleri düzenlenen törenle başladı.

Halk Sağlığı Müdürü Yüksel Kutlu, 48 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Dünya Sağlık Örgütü'nün almış olduğu karar neticesinde bu haftanın 1. Dünya Aşı Haftası olarak kutlanacağını söyledi.

Kutlu, haftanın amacının 0-5 yaş arası eksik aşılı çocukların aile hekimleri tarafından tespit edilerek eksik aşılarının tamamlanması olduğunu ifade eden Kutlu, "Eksik aşısı olan ne kadar çocuğumuz varsa hepsini de tamamlayacağız. Tüm aile hekimliğimizde yapılan 13 tane aşımız var. Tüm aile hekimlerinizde bu aşıları ücretsiz olarak yapmaktayız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kutlu, aile hekimleri tarafından verilen aşı kartlarının çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ailelerimizin bunları saklayıp muhafaza etmeleri gerekiyor. Eksik aşılı çocuğumuzun kalmaması gerekiyor. Gelecekte sağlıklı nesiller yetişmesi için çocuklarımızın aşılarını tamamlamamız gerekiyor. Bir çok hastalık, sakatlık aşıyla önlenebilir olduğu için aşıları yapıyoruz."

Muhabir: Esra Karamuk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz