1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

Uşak İl Halk Sağlığı Müdürü Hakan Ayanoğlu, yaşam kalitesi arttığı için 65 ve üzeri nüfusun çoğaldığını bildirdi.

Uşak İl Halk Sağlığı Müdürü Hakan Ayanoğlu, yaşam kalitesi arttığı için 65 ve üzeri nüfusun çoğaldığını bildirdi.

Ayanoğlu, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sevgiye en çok muhtaç olan yaş grubunun 65 ve üzeri olduğunu, yaşlılığın hayatın çok özel bir dönemi olduğunu belirtti.

Yaşlıların "dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürün ve değerlerin yarınlara taşınmasını sağlayan en değerli varlıklar" olduğunu vurgulayan Ayanoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Yaşam kalitesi arttığı için 65 ve üzeri nüfus çoğalıyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 65 yaş üzeri yaşlı nüfusun giderek artıyor. Bu artış yaşam koşullarının her geçen gün daha iyiye gittiğinin işaretidir. Son yıllarda gelişen tıp da yaşlı nüfusun giderek artmasını sağladı.

Reklam
Reklam

İnsanlığı büyüten sevgidir. Unutmayalım ki sevgiye en çok muhtaç olanlar yaşlılarımızdır. Bizler yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgiyle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir."

Muhabir: Uşak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: