1 Eylül Dünya Barış Günü-Sivil Toplum Kuruluşlarındansavaşsız Bir Dünya Çağrısı

Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla gösteri yaptı.

Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla gösteri yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan platform üyeleri adına konuşan Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Özdal Yıldırım, güçlü bir barış çağrısını seslendirmenin zamanının geldiğini ifade etti.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Bizler, barış içinde bir dünya ve Türkiye mümkündür diyoruz. Mücadele ruhumuzun bizlere kattığı güvenle bu inanca sahip çıkıyoruz. Artık kimsenin ölmediği, bombalardan ve silahlardan temizlenmiş bir ülke ve dünya istiyoruz. Çağrımız, toplumsal hayatın tüm noktalarında ülkemizde ve Ortadoğu bölgesinde barışı mümkün kılacak, bir arada yaşam duygularını güçlendirecek, somut adımların derhal hayata geçirilmesi sorumluluğunu üzerinde taşıyan örgütlü, örgütsüz tüm insanlaradır."

Reklam
Reklam

Bir süre savaş karşıtı sloganlar atan grup, olaysız dağıldı.

Muhabir: Yemliha Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: