1 haftada 95 kişi öldü

ANKARA (İHA) - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, bir hafta içinde trafik kazalarında 94 kişinin hayatını kaybettiğini 198 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Er, yazılı olarak yaptığı haftalık olağan açıklamasında, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Sosyal Tesisler Kuruluş ve Çalışma Yönetmeliği esasları doğrultusunda sosyal tesislerinin faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, halen ülke genelinde 6'sı moral eğitim merkezi, 9'u eğitim ve dinlenme tesisi, 60'ı polisevi, 39'u misafirevi ve biri de termal tesis olmak üzere toplam 115 sosyal tesisten, personelin eğitim, sağlık ve konaklama gibi nedenlerle faydalandığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Er, 02 Kasım 2004 tarihinde bir günlük gazetede yayınlanan "190 bin polisin morali bozulacak" başlıklı haberin içeriğinde yer alan polis moral eğitim merkezlerinin satılacağı haberinin gerçekleri yansıtmadığını vurgulayarak, "Ne Maliye Bakanlığı ne de diğer kamu kurumları tarafından bu konuda yapılmakta olan herhangi bir çalışma bulunmamaktadır" dedi.

Er, geçen hafta ülke genelinde meydana gelen 85 ölümlü trafik kazasında 94 kişinin hayatını kaybettiğini 198 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Er, geçen hafta içerisinde polis sorumluluk bölgesinde 96 asayiş olayı meydana geldiğini ve 41 kişinin hayatını kaybettiğini, 134 kişinin de yaralandığını kaydetti.