1. İnönü Zaferi'nin 92. Yıl Dönümü

Bozüyük ilçesinde, 1. İnönü Zaferi'nin 92. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Bursa Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz

Bozüyük ilçesinde, 1. İnönü Zaferi'nin 92. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Bursa Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ile Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) Bozüyük, İstanbul, İzmir, Bursa, Yalova ve Eskişehir ekipleri, 6 kilometre yürüyerek Metristepe'ye çıktı.

Nane Dere mevkisinde bir araya gelen ve aralarında Tuğgeneral Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın da bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, Metristepe Anıtı'nın bulunduğu alana ellerinde Türk bayrakları ile 2,5 saat süren yürüyüşün ardından ulaştı. Metristepe Anıtı'nın girişinde çadır kuran Tepebaşı Belediyesi, yürüyüşe katılanlara çorba ve çay ikram etti.

Reklam
Reklam

Burada Mustafa Kemal Atatürk, İnönü Savaşları Komutanı İsmet İnönü ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl yürüyüşü AKUT Bozüyük ekibi ile organize ettiklerini belirterek, gelecek yıl bu yürüyüşü büyük katılımlarla gerçekleştirip Afyonkarahisar'dan sonra Kurtuluş Savaşı'nı anma etkinlikleri kapsamındaki ikinci büyük organizasyon olacağını kaydetti.

Yürüyüşe, annesinin yardımıyla tekerlekli sandalyeyle katılan AKUT Eskişehir Ekibi üyesi Batuhan Enes Başay, yürüyüşe ilk defa katıldığını ifade ederek, bu deneyimin kendisi için etkileyici ve heyecan verici olduğunu söyledi.

Yürüyüşe Bilecik Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, AKUT Bozüyük Başkanı Muharrem Öz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dağcılık kulüpleri, bisiklet grupları ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Barış Eren - Mesut Tankulu / Muhsin Arslan / Deniz Açık

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: