"1. Kademe Tenis Gözlemci Ve Çizgi Hakemliği Kursu"

Sarıkamış'ta, Türkiye Tenis Federasyonu'nun 2013 yılı faaliyet programında yer alan "1. Kademe Tenis Gözlemcisi ve Çizgi Hakemliği Kursu" açıldı.

Sarıkamış'ta, Türkiye Tenis Federasyonu'nun 2013 yılı faaliyet programında yer alan "1. Kademe Tenis Gözlemcisi ve Çizgi Hakemliği Kursu" açıldı. Federasyon ile Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nca (SABESYO) düzenlenen kursa yaklaşık 100 kişi katılıyor. Türkiye Tenis Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Fırat Balkis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede ilk kez böyle bir kurs düzenlediklerini belirterek, kort tenisinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla bu tür organizasyonları sıkça yapacaklarını söyledi. Balkis, yapılacak çalışmalarla bölgede, kayak, atletizm, güreş gibi spor dallarının yanı sıra tenisin da benimsenmesini hedeflediklerini ifade ederek, "Bu nedenle hakemlik kursları açarak müsabaka yönetecek kişilerin yetiştirilmesini sağlıyoruz" dedi. Balkis, SABESYO yerleşkesinde başlayan hakemlik kursu sonunda yapılacak sınavlarda başarılı olanlara belge verileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz