“1. Karadeniz Acil Günleri” Sempozyumu Başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı ve Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı ve Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen, “1. Karadeniz Acil Günleri” başlıklı Sempozyum, OMÜ Tıp Fakültesi Mavi Salon’da başladı.

Sempozyuma; OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Haldun Ömer Tontuş, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Açılış konuşmasını yapan Çocuk Acil Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr Ahmet Güzel, “Bizi bu sempozyumu düzenlemeye iten unsurlardan bir tanesi, solunum sıkıntısıyla yapılan başvuruların artmış olması ve bölgesel farklılıklardır. Sempozyumu hem çocukluk, hem erişkin çağında düzenlemiş olmamızın katılımcılara geniş bir perspektif sağlayacağını düşünüyorum. Herkes için faydalı bir toplantı olmasını diliyorum” dedi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz gibi solunum yolu acilleri çok önemli bir konu. Travma ve zehirlenmelerden sonra üçüncü sırada geliyor ama bu sıralama bölgelere göre değişiklik gösterebiliyor. Karadeniz Bölgesi’ne göre konuşacak olursak bu konuda sıkıntı yaratan en önemli şeylerden biride fındık kabuğudur. Çocuk acillerde çok sık rastladığımız bu konuyu bir başlık altında tartışacağız. Bu konuya dikkat çekmek istedim. Herkes için iyi bir sempozyum diliyorum” diye konuştu.

“Hocalarımız konunun önemini çok güzel vurguladılar” diyen Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yücel Yavuz, “Bu eğitim toplantılarını düzenlememizde bizden desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’a ve Tıp Fakültesi Dekanına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Dekan Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu ise, “Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı ve Acil Tıp Anabilim Dalı tarafından düzenlenen etkinliğe hoş geldiniz. Başlıkta 1. yazdığına göre, bu toplanın devamı gelecektir. Arkadaşlarımızın bunu başaracakları da muhakkaktır. Acil tıp, tıbbın en dinamik alanıdır. Programa baktığımda acille ilgilenen kim varsa programda yer almış. Bu, iyi bir işbirliğinin ispatıdır. Sempozyumda solunumsal aciller işlenecek. Toplantıyı bölgesel özellikleri göz önüne alarak düzenlemiş olmaları çok güzel. Yararlı bir toplantı diliyorum” şeklinde konuştu.

İki gün sürecek olan sempozyumun, “Üst Solunum Yolu Acilleri” başlıklı ilk sunumunu Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel yaptı. Sunumunun ardından Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel’e plaket takdim etti.

Sempozyum, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acil Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz’ın “Solunum Sıkıntısıyla Gelen Hastaya Yaklaşım” başlıklı sunumuyla devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: