1. Kayseri Tarım Çalıştayı Başladı

Kayseri Ticaret Borsası'nın (KTB) ev sahipliğinde düzenlenen 1. Kayseri Tarım Çalıştayı başladı.

Kayseri Ticaret Borsası'nın (KTB) ev sahipliğinde düzenlenen 1. Kayseri Tarım Çalıştayı başladı.

Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi'nin organizasyonu ve KTB'nin ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Kazım Duygulu, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tarımın, insan yaşamının temelini oluşturan gıda maddeleri gereksinimlerini karşılama, tarıma dayalı sanayi ham maddesinin üretilmesi, belirli kesime istihdam sağlanması ve dışa bağımlılığın önlenmesi gibi nedenlerle stratejik öneminin giderek arttığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Çalıştayda, bitkisel üretim, hayvansal üretim ve gıda konularının tartışılacağını belirten Duygulu, sonuç bildirgelerinin daha geniş katılımlı toplantılarda kamuoyuna duyurulacağını kaydetti.

KTB Başkanı Şaban Ünlü de Kayseri'de arazinin yüzde 40'ının tarıma elverişli olduğunu, çalıştayda bu alanların en iyi şekilde nasıl değerlendirileceğini tartışacaklarını ifade etti.

Kayseri Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan ise Kayseri ve Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'ye dışarıdan baktığımızda ülkemizin ne kadar geliştiğini ve değiştiğini daha iyi görüyoruz. Önümüzde değerlendirmemiz gereken tarihi bir fırsat var. Bu fırsatı iyi kullanmalıyız. Tarım üretimimizi artırmalıyız. Bu manada ziraat mühendislerinden öğreneceğimiz çok şey var. Ziraat mühendisliği, geleceğin mesleği olacak" dedi.

Konuşmaların ardından sektör paydaşlarının talep ve önerileri değerlendirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: