1. Kürdoloji Konferansı başladı

Hakkari Üniversitesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve beş gün sürecek olan '1. Kürdoloji Konferansı'...

Hakkari Üniversitesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve beş gün sürecek olan '1. Kürdoloji Konferansı' başladı.
Yapılan Kürtçe ve Türkçe açılış konuşmalarının ardından sahneye çıkan Ozan Mehmet Kızıl konuşma yapacağı sırada bir grup öğrenci, pankartlar açıp, 'Dilsiz yaşam olmaz' şeklinde slogan atarak salonu terk etti.
Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belen yaptığı konuşmada, "Bir ülke kalkınma ve demokrasi elde edecekse o da bilimle olur. Eğer bir Kürdoloji konferansı düzenlenecekse o da Hakkari'de olması lazım. Çünkü kendi kültürünü en iyi bir şekilde koruyan ve bunun mücadelesini veren yerdir." dedi.
Yapılan protestoya da değinen Belen, "Biz bütün fikir ve düşüncelere saygılıyız. İnsanlar demokratik haklarını kullanıyorlar. Şiddete başvurulmadığı sürece her şeye saygılıyız." ifadesini kullandı.
Kürdoloji konferansı başkanı Prof. Dr. İbrahim Seydo Aydoğan da bu etkinlikte siyasetin hiçbir şekilde organize tarafı bulunmadığının altını çizdi. Aydoğan, "Kürt, Türk ve bütün Hakkari halkı davetlidir. Herkes her türlü fikri burada söyleyebilir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz