1 liraya 160 kilometre yol yapan otomobiller Türkiye’de

Bursalı bir firma, Çin üretimi 'Omnia', 'Jmstar' ve 'Fulu' marka elektrikli otomobilleri Türkiye’ye getirdi. Fiyatları...

Bursalı bir firma, Çin üretimi 'Omnia', 'Jmstar' ve 'Fulu' marka elektrikli otomobilleri Türkiye’ye getirdi. Fiyatları 20 ila 30 bin TL arasında değişen araçlar, 1 liraya 85 kilometre hızla 160 kilometre yol yapabiliyor.
Katren Otomotiv Genel Müdürü Yiğit Seskır, Cihan Haber Ajansı (CİHAN) muhabirine yaptığı açıklamada, Çin’de üretimi yapılan birçok elektrikli aracın Türkiye distribütörlüğünü aldıklarını söyledi. 2 kapılı binek 'Omnia'nın yanı sıra üstü açık 'Jmstar' ve üç tekerlekli ticari 'Fulu' modellerini Türkiye’ye getirdiklerini belirten Seskır, 5 kişilik binek otomobilin de içinde yer aldığı 40’a aşkın modelin de birkaç gün içerisinde getirileceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

30 TL’YE 4 BİN 500 KİLOMETRE
Araçların 250 voltluk bir prizle 4 saatte şarj edilebildiğine dikkat çeken Seskır, şu bilgileri verdi: “Araçların en önemli özelliği 1 liraya yaklaşık 160 kilometre gitmesi. Yani ayda 30 liraya 4 bin 800 kilometre yol gidebiliyor. Bu da benzin mazot masrafını tamamen ortadan kaldırıyor. Araçlar mikro kar dediğimiz şehir içi araçları. Taşımacılara, suculara, tüpçülere çok uygun modellerimiz var. Yaklaşık 500 kilo yük taşıyan modellerimiz var. Yani 500 kilo yükü 1 TL'ye 160 kilometre boyunca taşıyor. Hızlı şarj istasyonlarına da gerek yok. Balkondan atılacak 10–20 metrelik kablolarla araçlarını rahatlıkla herkes şarj edebilir.”
Araçlara çok ciddi talep olduğunu belirten Seskır, bayilikler vermeye başladıklarını, satışların önümüzdeki hafta başlayacağını ifade etti.
Seskır, petrol ve benzin problemini tamamen ortadan kaldırdıklarına vurgu yaparak, şöyle konuştu: “En önemli özellik, 1 liraya 160 kilometre gitmesi. Yani 80 kilometre hızla, maksimum 160 kilometre yol gidebiliyor. Gördüğümüz modellerin hepsi Avrupa'da satışta. Avrupa'da özellikle elektrikli araca çok büyük bir talep var. Ayrıca araçların servis bakım maliyetleri de çok düşük. Yağ istemiyorlar, filtre istemiyorlar. Birkaç senede bir balataları yenilemeniz yeterli. Başka da bir şey istemiyor. Mikro kar dediğimiz şehir içi araçları oldukları için 80 kilometreyi geçmiyor. Bu da ceza yemenizi de engelliyor.”
Seskır, araçların modeline göre 20 ila 30 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz