"1 Mart Bosna Hersek Bağımsızlık Günü"

Bursa'da "Fotoğraflarla Bosna Hersek" ve Aliya İzzetbegoviç anlatıldı.

Bursa'da "Fotoğraflarla Bosna Hersek" ve Aliya İzzetbegoviç anlatıldı.

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosluğu'nda düzenlenen "1 Mart Bosna Hersek Bağımsızlık Günü" etkinlikleri kapsamında, tarihçi yazar Saffet Emre Tonguç, "Fotoğraflarla Bosna Hersek"i anlattı. Tonguç, sunumunda, Boşnaklar ile yiyeceklerini, kahvehanelerini, şehirlerini ve tarihi eserlerini tanıttı.

Bosna Hersek'in Osmanlı kültürüyle dolu olduğunu dile getiren Tonguç, ülkenin her bakımdan Türkiye ile benzediğine dikkat çekti.

Fotoğraf sunumunun ardından eski AK Parti milletvekili Hüseyin Kansu, Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlattı.

Reklam
Reklam

Etkinlikte konuşan Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Çilek, Bosna Hersek'e turist olarak gitmek isteyenlere de iş kurmayı düşünenlere de yardımcı olduklarını belirterek, "Kapımız hem Bosnalı hemşehrilerimize hem de Bosna dostlarına açık" dedi.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: