1 Mart Muhasebe Günü

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu başkanı M.Arif Parmaksız, etkin ve hızlı bir...

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu başkanı M.Arif Parmaksız, etkin ve hızlı bir finansal muhasebe sistemi bulunmayan bir işletmenin rekabet etme şansının olmadığını söyledi.

Parmaksız, 1 Mart Muhasebe Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 3568 Sayılı meslek yasasının 1989 yılında Bakanlar Kurulu’na sevk edildiği gün olan 1 Mart tarihinin, ülkemizde ‘Muhasebe Günü’ olarak kutlandığını hatırlattı. Muhasebe Günü etkinliklerinin bir güne sığmamasından dolayı uzunca bir süreden beri 1-7 Mart tarihleri arasındaki haftanın ‘Muhasebe Haftası’ şeklinde kutlandığını kaydeden Parmaksız: “Bir anlamda kamu görevi yapan, Devlet ile iş dünyası arasında adeta bir köprü ve emin bir el görevlerini sürdüren, ülkemiz vergi sisteminde özel bir yer tutan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerimizin önemi her geçen gün giderek artmaktadır. Sağlıklı bir maliyet muhasebesi olmayan, etkin ve hızlı bir finansal muhasebe sistemi bulunmayan bir işletmenin rekabet etme şansı artık kalmamıştır. Muhasebe, işletmelere bu gücü sağlayacak ve ülke ekonomisini istikrara kavuşturacak en önemli araçtır.Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhasebecilerimizin bu anlamlı gününü kutlar, başarılar dilerim.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz