1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA çalışanlarının mutluluğu ve kariyer gelişimi için sürekli yeni

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA çalışanlarının mutluluğu ve kariyer gelişimi için sürekli yeni imkanlar sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Kemal Öztürk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla AA çalışanlarına mesaj gönderdi.

Yakın zamana kadar "1 Mayıs" denince zihinlerde negatif kavramların canlandığını, çatışmalar, can kayıpları, yaralanmalar, gerilim ve kızgınlıkla sıkılmış yumrukların hatırlandığını ifade eden Öztürk, Türkiye'nin yaşadığı normalleşme sürecinde artık 1 Mayıs'ın, Taksim Meydanı'ndaki törenlere de izin verilen, yapıcı mesajlar yayımlanan "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

-"Toplu sözleşme yapılan tek yayın kuruluşu AA'dır"-

1 Mayıs'a yaygın ifadesiyle "İşçi Bayramı" dendiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Bizim kültürümüzde bayram, güzel duyguların öne çıktığı bir gündür. Umarım bundan sonra 'Emek ve Dayanışma Günü' de güzel bir bayram günü olarak yaşanmaya devam eder.

Bu vesileyle sendikal haklar konusunda da Anadolu Ajansı'nın konumunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Ajans çalışanlarımızın tamamına yakını sendikalıdır. Toplu iş sözleşmesi yapılan tek basın yayın kuruluşu Anadolu Ajansı'dır. Geçtiğimiz ay çalışanlarımızın üye olabileceği yeni bir sendika daha kuruldu. Türkiye'de iki sendikanın örgütlü olduğu başka bir kuruluş mevcut değildir.

Ajansımızda çalışanlar, Türkiye Gazeteciler Sendikası veya Medya İşçileri Sendikası'na, istedikleri sendikaya üye olabilirler. Sendikalı yaşam demek sürekli işverenle kavga, gerilim, tartışma demek değildir. İşveren olarak biz toplu iş sözleşmesini neşe içinde, pasta keserek imzalamak istiyoruz. Sendikalarımızın Ajansımızın 100. Yıl hedeflerine ulaşması için destek olmalarını, proje üretmelerini istiyoruz."

Reklam
Reklam

-"Tüm çalışanlara iPhone telefon, editör ve yöneticilere iPad dağıttık"-

Sadece sendikal haklar değil, çalışanların mutluluğu ve kariyer gelişimi için sürekli yeni imkanlar sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Kemal Öztürk, şöyle devam etti:

"Teknolojik donanım ve altyapı imkanları, yurt içi ve dışı eğitimler, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi yeni çalışanların da istihdamıyla iş yükünün hafifletilmesi gibi pek çok uygulamayı başlattık. Son olarak tüm çalışanlarımıza iPhone telefon, editör ve yönetici arkadaşlarımıza da iPad tablet bilgisayar dağıtımını gerçekleştirdik. Üzerinde çalıştığımız, personelimizi rahatlatacak çok sayıda yeni proje daha var.

Basın yayın alanındaki meslektaşlarımın ve ülkemizde alın teriyle ekmeğini kazanan tüm işçi kardeşlerimin bayramını kutlar, hep birlikte daha nice bayramlar yaşamayı dilerim."

-AA ile Turkcell arasında teknolojik işbirliği-

Bu arada, son dönemde teknolojik altyapıya önemli yatırımlar yapan Anadolu Ajansı ile Turkcell arasında ses ve data hatları ile cihaz kullanımını kapsayan 3 yıllık bir sözleşme imzalandı.

Reklam
Reklam

Sözleşmeye göre üç yılda toplam bin 500 ses ve 600 data hattı ile iPhone ve iPad cihazlar, AA'nın kullanımına sunulacak. İlk etapta 400 yeni ses hattı ve 250 adet Turkcell 3G VINN modem AA'nın kullanımına sunuldu.

-Dağıtılan iPhone ve iPad'lar çalışanlarımıza 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hediyesi-

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, 26 Nisan'da imzalanan sözleşme törenindeki konuşmasında, teknolojinin kullanımının önemine değinmiş ve şunları kaydetmişti:

"Artık kurumda çalıştığınız sürece cebinizden telefon ücreti ödemeyeceksiniz, bunu da gerçekleştirdik. Bir data hattı, yani bilgisayarlarınızda kullandığınız internet için de bir ücret ödemeyeceksiniz. Bunu da biz karşılayacağız. Yine çok istediğim ve gerçekleşmesini arzu ettiğim bir hayal, (Anadolu Ajansı Haber Akademisi öğrencileri buna kavuştu) her çalışanımıza son teknoloji bir bilgisayar da hediye etmek istiyoruz. İnşallah kuruma ekstra bir maliyet getirmeden bu projemizi de gerçekleştirme fırsatı buluruz."

Tüm Anadolu Ajansı çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü de kutlayan Öztürk, "Dağıttığımız iPhone ve iPad'lar çalışanlarımıza 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hediyesi olsun" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

-"Çalışma huzurunun zorunlu olduğuna inanıyorum"-

Habercilerin tüm teknolojik cihazlarını kurum olarak karşılamak istediklerini bildiren Öztürk, sözlerini şöyle tamamlamıştı:

"Muhabirimiz, artık cep telefonuna ne kadar fatura gelecek, bilgisayarının data hattına ne kadar fatura gelecek- Bunları düşünmeden tüm enerjisini ve zihnini haberciliğe yoğunlaştırmasını arzu ediyoruz. Bu iPhone ve iPad'leri verdikten sonra daha çok haber istiyorum. Daha çok çalışmanızı arzu ediyorum ama daha huzurlu ve mutlu çalışmanızı arzu ediyorum. Çalışma huzuru ve barışının, AA'nın çok önemli bir parçası olduğunu unutmayın. Burada huzur, mutluluk ve refah içinde çalışmanızı arzu ediyorum. AA'nın da gerçekten dünyanın en etkili haber ajanslarından biri olması için bu çalışma huzurunun zorunlu bir şey olduğuna inanıyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: