1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "CHP olarak işçilerimizi, emekçilerimizi ve tüm halk kesimlerini kendi bayramlarını coşku ile kutlamaya, böylece

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "CHP olarak işçilerimizi, emekçilerimizi ve tüm halk kesimlerini kendi bayramlarını coşku ile kutlamaya, böylece de emek mücadelesine katkıda bulunmaya çağırıyoruz" dedi.

Kiraz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın işçinin, emekçinin, köylünün, işsizlerin ve bütün ezilenlerin bayramı olarak her yıl kutlandığını hatırlattı.

1 Mayıs'ı "işçinin, emekçinin hak arama mücadelesinin adı" olarak nitelendiren Kiraz, işçilerin pek çok sıkıntılarla çalıştığını ifade etti.

Reklam
Reklam

İşçinin örgütlü gücüne karşı küresel bir saldırının devam ettiğini savunan Kiraz, sendikacılık oranının da ciddi şekilde düştüğünü ileri sürdü. Taşeronlaşma sonucu özel sektörde bir çok çalışanın iş güvencesi olmadan, örgütlenemeden, hak talep edemeden, sosyal hakları olmadan, düşük ücretlerle çalıştırıldığını ifade eden Kiraz, "CHP olarak işçilerimizi, emekçilerimizi ve tüm halk kesimlerini kendi bayramlarını coşku ile kutlamaya, böylece de emek mücadelesine katkıda bulunmaya çağırıyoruz" dedi.

Tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Kiraz, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın katılımıyla yarın parti binası önünde toplanacaklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: