1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 1 Mayıs İşçi Bayramının, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 1 Mayıs İşçi Bayramının, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olduğunu bildirdi.

Akdemir, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de emeğe verilen değerin ve gösterilen saygının sembolü olarak en önemli dayanışma günü olduğunu belirtti.

Dayanışma gününün, ülkelerin gelişmesinde, ekonomilerinin yapılanmasında büyük emeği bulunan işçilerin hak arayışlarının mücadelesini simgeleyen bir gün olduğunu dile getiren Akdemir, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"1 Mayıs İşçi Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Toplumun her kesiminde üreten, geliştiren ve hizmete sunan işçilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmek, haklarını savunabilmek amacıyla kutladıkları bu günü, ülkemizde gerçek bir bayram havasında kardeşlik duyguları içinde yaşanmasını temenni ederim. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün anlamına uygun, insan onuruna yaraşır bir şekilde, kardeşlik duygularıyla, huzur, güven ve barış ortamında kutlanmasını temenni ederim."

-Türk Metal Sen Ereğli Şubesi-

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, işçilerin hak mücadelesinde elde ettikleri kazanımların hatırlandığı 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladıklarını ve emeğin başkenti Zonguldak için 1 Mayıs'ın ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 1909'dan sonra kutlamalarına başlanan 1 Mayıslarda, yıllar içinde ne yazık ki son derece üzücü olaylar yaşandığına dikkati çeken Odabaş, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Her kutlamanın bir öncekine göre daha kalabalık ve coşkulu geçmesinin bazı kesimlere verdiği rahatsızlık ne yazık ki 1977'deki kutlamaları katliama çevirmiştir. Ancak tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen bugün de 1 Mayıs'ı coşku içinde kutlayacağız. Hak arama mücadelemizi de aynı şekilde sürdüreceğiz. Türk-İş'in büyük mücadelesi sayesinde 1 Mayıs'ın bayram ilan edilmesi ve resmi tatil olmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle 'Emeğin Başkenti' Zonguldak için ayrı öneme sahip olan 1 Mayıs, madencisi, ERDEMİR çalışanı için daha da anlamlı hale gelmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz