1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Malatya'da, TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalara bağlı üye işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmadı.

Malatya'da, TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalara bağlı üye işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmadı.

TÜRK-İŞ Malatya İl Temsilcisi Nurettin Öndeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, KAMU-SEN ve KESK'in Malatya'da müşterek olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamadığını söyledi. 3 yıl önce kutlamalara işçilerin Türk bayrağı ile katılmasını, kutlamalarda İstiklal Marşı'nın okunmasını talep ettiklerini belirten Öndeş, ancak taleplerinin kabul edilmediğini anlattı.

Reklam
Reklam

Bu yıl yine İstiklal Marşı'nın okunmasını istediklerini, bunu KESK yöneticileri ile paylaştıklarını ifade eden Öndeş, "KESK, değerlendirme sonucu İstiklal Marşı'nın okunmaması yönünde tavır sergilediğinden dolayı biz, KAMU-SEN ve TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar olarak 7 kişilik komite oluşturup Malatya Valiliği'ne Kernek Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlamak için müracaatta bulunduk. Olumsuz cevap verildi" dedi.

Valiliğin kendilerine 1 Mayıs'ın 100. Yıl Kavşağı'nda kutlanacağını, oradaki kutlamalara katılmaları için yazı geldiğini belirten Öndeş, "Biz İstiklal Marşı'nın olmadığı bir mitinge katılmama kararı aldık, bunu Valilik yetkililerine de söyledik" diye konuştu.

Öndeş, 1 Mayıs'ı bugüne kadar marjinal grupların kutladığı yönündeki algıların kalkmasını istediklerini anlattı.

Kernek Meydanı'nda kutlama yapabilmeleri halinde kutlamalara 45 sivil toplum örgütünün, muhtarların, köylülerin ve tarım işçilerinin de katılacağını belirten Öndeş, Malatya'da TÜRK-İŞ'e bağlı 4 bini aşkın işçinin kutlamalara katılmadığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: