1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, "Emeğin hakkı alın teri kurumadan verilmelidir" dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, "Emeğin hakkı alın teri kurumadan verilmelidir" dedi.

Çağlayan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün 3 yıl önce resmi bayram ilan edilmesinin toplumsal barışa hüviyet kazandırmak adına Türk işçilerinin elde ettiği sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

Bir ülkede, emeğin hakkı aranmaz, verilmez veya hak ettiğince değerlendirilmez ise demokratik düzenin, doğru ve yerinde işlemeyeceğini ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Emeğin hakkı alın teri kurumadan verilmelidir. Türkiye'nin kalkınma çabalarının sürdürebilmesi çalışma hayatında barışın ve adaletli gelir dağılımının mutlaka sağlanmasından geçmektedir. 1 Mayıs'ın coşku içerisinde kutlanması ile iş gücünün toplumsal bir değer olarak algılanması emeğe saygıyı ve verilen değeri ifade etmektedir. Çalışanların, 1 Mayıs'ı gerçek anlamda bayram olarak kutlamaları emeğin hak ettiği değere kavuşmasından geçer.

Millet olarak, emeği ve alın terini kutsal gören, bu kutsallık etrafında bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yaşayarak gösteren büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu nedenledir ki; ülkemizde Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, bizler için ayrı bir yere ve öneme sahiptir. 1 Mayıs'ı anlamlı ve değerli kılan 1 Mayıs'ların birlik, dayanışma ve mücadele günü olmasıdır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: