1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 1 Mayıs'ın, alın terini ortaya koyarak çalışan işçilerin ve emekçilerin birlik ve dayanışma günü

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 1 Mayıs'ın, alın terini ortaya koyarak çalışan işçilerin ve emekçilerin birlik ve dayanışma günü olduğunu bildirdi.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs tarihinin 2008 yılında "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanmasının kabul edildiğini, AK Parti Hükümetin girişimleri sonucu da 2009 yılında TBMM'de kabul edilen yasa ile bu günün resmi tatil ilan edildiğini anımsattı.

Beraberlik, kardeşlik, mücadele ve demokrasiyi simgeleyen 1 Mayıs'ın, dünyadaki tüm çalışanların ortak ve evrensel değeri olduğunu belirten Coşkun, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"1 Mayıs, alın terini ortaya koyarak çalışan işçilerin ve emekçilerin birlik ve dayanışma günüdür. Ekonomimizin, sanayimizin ve tüm çalışma alanlarımızın en önemli yapı taşını oluşturan işçilerimiz, emeğin her daim sembolü olmuşlardır. Türkiye'nin kalkınması ve üretken hale gelmesinde emekçilerin alın teri ve emeği vardır. Geçmişte işçi kardeşlerimizin emek ve dayanışma gününe damgasını vuran maalesef bazı üzücü olaylar olmuştur. Tüm bu olumsuzluklar, şiddet görüntüleri hafızalarımızda 1 Mayıs'ın farklı bir şekilde yer edinmesine yol açmıştır. Bu yüzden sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarımızla, işçi ve iş veren kuruluşlarımızla, hükümetimizle, bu acı tecrübelerin tekrarlanmaması için hep beraber, ortak akılla hareket etmeliyiz. Bugünün bir bayram havasında geçmesini diliyor, tüm çalışanlarımız ve ailelerinin bayramlarını tebrik ediyorum."

Muhabir: Erhan Erdoğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: