1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye'nin bugünü ve geleceği, bütünlüğü, insanların birlik, beraberlik ve kardeşliği için barış sürecini desteklediklerini söyledi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye'nin bugünü ve geleceği, bütünlüğü, insanların birlik, beraberlik ve kardeşliği için barış sürecini desteklediklerini söyledi.

Arslan, Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'nde düzenlenen "Karabük'teyiz, Taksim'deyiz, Tüm Türkiye'deyiz" mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin barış süreci için alanlarda olduklarını anlattı.

Türkiye'de 30 yılı aşkın süredir devam eden çatışma nedeniyle 40 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Arslan, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bugün akan kanın durması için yeni bir süreç başlamıştır, barış sürecini destekliyoruz. Hak-İş olarak, Hz. Mevlana'nın söylediği gibi 'Bu dünyaya, ayırmaya, bölmeye, parçalamaya gelmedik. Biz, parçaları onarmaya, birleştirmeye, dağılanları toplamaya, insanlar arasında köprü olmaya geldik' anlayışını eksen aldık. Bu anlayışımız doğrultusunda 'daha fazla canımız gitmesin, kan akmasın' diye, ülkemizin bugünü ve geleceği, bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için barış sürecini destekliyoruz."

-"Türkiye'nin yeni ve sivil bir anayasayı hak ettiğine inanıyoruz"-

Arslan, 12 Eylül Anayasası'ndan kurtulmanın ihtiyaç değil, zorunluluk olduğunu savunarak, sendikalarının mevcut Anayasa'ya başından beri karşı çıktığını, itiraz ettiğini vurguladı.

Her fırsatta yeni anayasa taleplerini yinelediklerini aktaran Arslan, şunları dile getirdi:

"Hak-İş yönetimi olarak bu yüzden yargılandık. Bu davada sadece biz değil, tüm Hak-İş'liler yargılandı. Bu tablo Türkiye'ye yakışmıyor. O yüzden darbelerin karanlığından demokrasinin aydınlığına 'evet' dedik. Hak-İş olarak Anayasa Platformu'nda, Sivil Dayanışma Platformu'nda ciddi sorumluluk aldık. 'Türkiye Konuşuyor' Projesi'ne katıldık ve katkı verdik.

Reklam
Reklam

Hak-İş olarak özgün anayasa önerimizi hazırladık. Türkiye'nin yeni ve sivil bir anayasayı hak ettiğine inanıyoruz. Buradan sesleniyoruz, meclis yeni ve sivil bir anayasayı başarmalıdır."

Arslan, kadına yönelik şiddeti ve kılık kıyafet nedeniyle ayrımcılığı reddettiklerini ifade ederek, "Kamuda ve özel sektörde yaşanan başörtüsü sorununun giderilmesini istiyoruz. Kadınların her alanda istihdamının sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

(Bitti)

Muhabir: Sinan Özmüş-Erdinç Aksoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: