"1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Diyarbakır'da düzenlenen mitingle kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Diyarbakır'da düzenlenen mitingle kutlandı.

BDP il teşkilatı ve çeşitli sendikalar tarafından İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, bugünlerde adına "barış ve çözüm süreci" denilen yeni bir döneme girildiğini anımsatarak, kendilerinin de bu sürecin merkezinde yer aldığını söyledi.

Ayna, demokratik siyasetin, tüm farklılıkların, sınıfların, halkların, kadının ve erkeğin hem yaşamda hem de siyasette eşit olması anlamı taşıdığına değinerek, faşistlerin, ırkçıların ve Hitlervari siyasetten yana olanların sürecin dışında kalacağını savundu.

Reklam
Reklam

Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Remzi Çalışkan ise Kürt sorununda çözüme bir adım daha yakın olduklarını bildirerek, barış tohumlarının ekildiği yeni süreçte, emekçilerin de barış istediğini kaydetti.

Güven ortamına zarar verilmemesi gerektiğine işaret eden Çalışkan, "Kürt halkının statüsünün, anadilinin demokratik bir anayasa ile güvence altına alınmasını istiyoruz. Ölümler değil, barış ve kardeşlik olsun. Silahların değil, siyasetin barışın dili olmasını hayal ettik" dedi.

Konuşmaların ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın "1 Mayıs" mesajının okunduğu mitingde, katılımcılar davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Miting, olaysız sona erdi.

Muhabir: Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: