1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü

Adapazarı ilçesinde aralarında Ada-Der, Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, Eğitim İlke-Sen, Feta Girişimi'nin de bulunduğu 10 sivil toplum örgütü, 1

Adapazarı ilçesinde aralarında Ada-Der, Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, Eğitim İlke-Sen, Feta Girişimi'nin de bulunduğu 10 sivil toplum örgütü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan sivil toplum örgütlerinin üyeleri, "emeğin hakkı hepimizin özgürlüğü için", "faiz kredi tüketim düzenine kul köle olma" dövizleri taşıyarak çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Deniz Çelik, dünya nüfusunun dörtte birinin yoksulluk sınırının altında olduğunu, bir milyarı aşkın insanın yeterli beslenemediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Çelik, topluma sınırsız üretim ve tüketim anlayışının dayatıldığını, buna karşı emeğinin hakkını alamayanların çoğaldığını savundu.

Rızkı verenin Allah olduğunu unutturmak isteyenlere kanmayacaklarını dile getiren Çelik, "Kendilerine minnet duymamızı bekleyenlerin şirkine ortak olmayalım. Gelin, yerleri ve gökleri adaletle ayakta tutmak için birlikte direnelim. Sadece kendine Müslüman olanlara İslam'ın herkese ve her şeye adaletle yaklaşmayı emrettiğini hatırlatalım. Gelin, sesimizi birlikte yükseltelim" şeklinde konuştu.

Grup, daha sonra dağıldı.

Muhabir: Çağrı Turgut - Salih Eren

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: