1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü

KAYSERİ (AA) - Vali Orhan Düzgün ve siyasi parti temsilcileri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.    

Vali Orhan Düzgün ve siyasi parti temsilcileri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Düzgün, mesajında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, çalışan kesimlerin hak taleplerini dile getirdiği bir platform olarak toplum hayatında önemli bir yer edindiğini belirtti. En kutsal kazancın alın teri ile kazanılan helal kazanç olduğunu ifade eden Düzgün, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de bu güzel temayı daha da anlamlandırmaktadır. Bizler, millet olarak, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültüre sahibiz. Bu kültürün gelecek nesillere taşınması adına, 1 Mayıs çok büyük anlam ifade etmektedir. Türkiye'nin gelişmesine ve kalkınmasına büyük emek veren çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum" dedi. CHP Kayseri Miletvekili Şevki Kulkuloğlu da 1 Mayıs'ın emek dünyasının olduğu gibi, Türkiye işçi sınıfının da coşkuyla kutladığı, meydanlara akın ettiği, emeğin bayramı olduğunu belirtti. Kulkuloğlu, 1 Mayıs'ın işçi sınıfının insanca çalışıp, insanca yaşama arzusunun coşkuya dönüştüğü ve haklı talepler olarak dile geldiği bir gün olduğunu ifade ederek, bugün de meydanlardan yükselen taleplerin sadece işçi hakları ve yaşam koşullarına yönelik talepler olmadığını kaydetti. AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ise millet olarak, işçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültürün mensubu olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü emeğin öneminin vurgulanması açısından toplumumuzda önemli bir yere sahiptir. Bugünün bir bayram gibi kutlanması hususunda her kesimden vatandaşımızın gerekli hassasiyeti göstermesini, refah ortamımızı zedeleyici durumların oluşmamasını, geçmişteki hatalarımızdan, acılarımızdan ders almamızı ve tekrarlanmamasını diliyorum. Tüm çalışanlarımızın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tebrik ediyor, bugünün kaostan ve provokasyondan uzak, adına yakışır bir biçimde bayram havasında geçmesini temenni ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: