1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Bolu'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı.

Bolu'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarına bağlı sendikalar ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden oluşan gruplar, Belediye Meydanı'nda toplandı. Buradan ellerindeki pankartlarla yürüyüşe başlayan gruplar, İzzet Baysal Caddesi üzerinden Hükümet Meydanına kadar yürüdü.

Hükümet Meydanındaki kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Türk-İş Bolu Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Özgür Elçi, barış, özgürlük, demokrasi ve emek için 1 Mayıs'ta alanlarda olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Elçi, sosyal adalet, eşitlik ve demokrasi istediklerini belirterek, "Özgürlükçü, eşitlikçi sivil demokratik bir anaysa ve yasalar istiyoruz. Tüm çalışanların grevli, toplu sözleşmeli sendikal haklara sahip olduğu bir Türkiye için, sosyal devlet için alanlardayız. Anaysa değişikliği, tüm kesimlerin uzlaşacağı bir zeminde, gerçekleştirilmeli ve anayasa katılımcı demokrasinin tüm kurum ve kuralların sağlıklı işleyeceği bir yapıya kavuşturulmalıdır. Toplumsal barış ve huzurun sağlanması için, uzlaşma, hoşgörü ve bir arada yaşama kültürünün geliştirilmesi için çaba gösterilmelidir. Emekçilerin çıkarları, savaşta değil barıştadır. Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' şiarı rehber edinilmelidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiirler okundu ve etkinliğe katılanlar müzik eşliğinde halay çekti.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamalar sonunda, gruplar olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: